EP: Svi bježe od Španije - Hido želi "jednake" Hrvate!

Duel Letonije i Turske koji će zaključiti grupnu fazu Evrobasketa predstavlja verovatno najinteresantniji okršaj u ovom delu prvenstva.

Košarka 07.09.2017 | 18:15
EP: Svi bježe od Španije - Hido želi "jednake" Hrvate!
Ukoliko prvo Rusija, a onda i Srbija, prema očekivanjima savladaju otpisane Veliku Britaniju i Belgiju, Letonci i Turci će u direktnom duelu kreirati poredak Grupe D.

Ukoliko slavi Letonija, Srbija će biti prva, oni drugi, Rusi treći, a Turci četvrti. To znači da će domaćin već u osmini finala morati na megdan najdominantnijem timu takmičenja – Španiji.

To će biti glavni izvor inspiracije za “12 divova“ iako će sigurno opet imati podršku više od 10.000 navijača u Ulker areni, što je naglasio i predsednik KS Turske Hidajet Turkoglu.

“Imamo igrače jednako kvalitetne kao Hrvatska, a ako budemo četvrti, idemo na Španiju koja je znatno bolja. Zato će igrači dati sve od sebe da pobede i igraju sa Hrvatskom“, rekao je Turkoglu.

To nije ishod kojem se nada naša selekcija, jer bi pobedom Turske Srbija bila druga u grupi, igrala sa Crnom Gorom u osmini finala, a potom na putu ka finalu imala upravo Španiju.

“Orlovi“ će, naravno nakon što su pobedili Belgiju, navijati za Letoniju, jer bi njena pobeda poslala Srbiju na prvo mesto i Mađarsku u osmini finala, a potom na (verovatno) Italiju, te vrlo izvesno boljeg iz duela Litvanija – Hrvatska u polufinalu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar