Партизан довео и штопера!

МОНДО сазнаје да је завршен још један трансфер овог лета. После Зорана "Бамбија" Тошића, спортски сектор ангажовао и штопера.  Још један потпис у Хумској: Митровић до 2020. године! Управа Партизана ефикасна у финишу прелазног рока.

Фудбал 28.08.2017 | 21:15
Партизан довео и штопера!
Још на почетку припрема, јуна месеца, његово име се помињало у комбинацијама за долазак у Партизан.

Сада је, сазнаје МОНДО, 29-годишњи штопер Милан Митровић заиста на прагу Партизана, односно договорено је да потпише уговор на три године.

Митровић је у Србији играо за Земун и Рад, а од 2013. године је у Турској, у Мерсину. Одиграо је укупно 130 мечева за Мерсин у протеклим сезонама.

Митровић је рођен у Прокупљу, а у млађим категоријама играо је за Земун, да би постао првотимац овог клуба. После две сезоне у Раду отишао је у Турску.

Пре Митровића, Партизан је на позицији штопера овог лета ангажовао Немању Милетића из Вестерлоа, а ту позицију од раније покривају Бојан Остојић, Лазар Ћирковић. Комплетне припреме прошли су и млађани Страхиња Бошњак и Светозар Марковић.

Пласман у групну фазу Лиге Европе повећао је број мечева који су пред Партизаном (уз првенство и предстојеће борбе у националном купу), па је стручни штаб проценио да је неопходно јачање одбрамбене линије.

Када овај трансфер буде званично потврђен, Милетић ће постати СЕДМИ нови играч Партизана овог лета: Данило Пантић, Немања Р. Милетић, Сејдуба Сума, Теофилус Соломон, Владимир Стојковић и Зоран Тошић.

Из Партизана су отишли: Никола Миленковић (5,1 милион евра - Фиорентина), Леонардо (4,4 милиона евра - Ал Ахли), Немања Михајловић (1,7 милион евра - Хановер), а очекује се да и Урош Ђурђевић буде продат.

Трећа - срећа! И за Партизан и за Милана Митровића (29).

Као што смо и најавили пре неколико дана, црно-бели су овог понедељка завршили још један посао у прелазном року и довели доскорашњег штопера Мерсина. Јурили су га скоро годину дана. Био им је дуго на радару, желели су га и зимус за време тренерског мандата Марка Николића, појавио се као опција и у јуну, али тек сад, после пласмана екипе из Хумске у Лигу Европе, стекли су се услови да се посао реализује.

МОЗЗАРТ Спорту је добио потврду од челних људи српског првака да је договор саМиланом Митровићем постигнут. Он је данас потписао уговор на три године (долази без обештећења, јер му је почетком лета истекао уговор са турским друголигашем) и постати седмо појачање Парног ваљка овог лета. Пре њега стигли су Данило Пантић, Немања Р. Милетић, Сејдуба Сума, Теофилус Соломон, Владимир Стојковић и Зоран Тошић.

Промоција најновијег појачања биће одржана у уторак, у 13 часова.

Митровић је раније играо за Земун и Рад, а ојачаће конкуренцију на штоперским позицијама, с обзиром да црно-бели, осим стандардних дефанзиваца, Бојана Остојића иНемање Р. Милетића, имају на располагању Лазара Ћирковића, као и младе снаге Страхињу Бошњака и Светозара Марковића. Чекају их такмичења на три форнта, па је овај потез логичан и оправдан, баш због великог броја утакмица ове сезоне.

Партизан ће до краја прелазног рока покушати да доведе левог бека Немању Антонова из Грасхоперса, а ради и на проналаску нападача услед најављеног одласка Уроша Ђурђевића у Олимпијакос.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар