Partizan doveo i štopera!

MONDO saznaje da je završen još jedan transfer ovog leta. Posle Zorana "Bambija" Tošića, sportski sektor angažovao i štopera.  Još jedan potpis u Humskoj: Mitrović do 2020. godine! Uprava Partizana efikasna u finišu prelaznog roka.

Fudbal 28.08.2017 | 21:15
Partizan doveo i štopera!
Još na početku priprema, juna meseca, njegovo ime se pominjalo u kombinacijama za dolazak u Partizan.

Sada je, saznaje MONDO, 29-godišnji štoper Milan Mitrović zaista na pragu Partizana, odnosno dogovoreno je da potpiše ugovor na tri godine.

Mitrović je u Srbiji igrao za Zemun i Rad, a od 2013. godine je u Turskoj, u Mersinu. Odigrao je ukupno 130 mečeva za Mersin u proteklim sezonama.

Mitrović je rođen u Prokuplju, a u mlađim kategorijama igrao je za Zemun, da bi postao prvotimac ovog kluba. Posle dve sezone u Radu otišao je u Tursku.

Pre Mitrovića, Partizan je na poziciji štopera ovog leta angažovao Nemanju Miletića iz Vesterloa, a tu poziciju od ranije pokrivaju Bojan Ostojić, Lazar Ćirković. Kompletne pripreme prošli su i mlađani Strahinja Bošnjak i Svetozar Marković.

Plasman u grupnu fazu Lige Evrope povećao je broj mečeva koji su pred Partizanom (uz prvenstvo i predstojeće borbe u nacionalnom kupu), pa je stručni štab procenio da je neophodno jačanje odbrambene linije.

Kada ovaj transfer bude zvanično potvrđen, Miletić će postati SEDMI novi igrač Partizana ovog leta: Danilo Pantić, Nemanja R. Miletić, Sejduba Suma, Teofilus Solomon, Vladimir Stojković i Zoran Tošić.

Iz Partizana su otišli: Nikola Milenković (5,1 milion evra - Fiorentina), Leonardo (4,4 miliona evra - Al Ahli), Nemanja Mihajlović (1,7 milion evra - Hanover), a očekuje se da i Uroš Đurđević bude prodat.

Treća - sreća! I za Partizan i za Milana Mitrovića (29).

Kao što smo i najavili pre nekoliko dana, crno-beli su ovog ponedeljka završili još jedan posao u prelaznom roku i doveli doskorašnjeg štopera Mersina. Jurili su ga skoro godinu dana. Bio im je dugo na radaru, želeli su ga i zimus za vreme trenerskog mandata Marka Nikolića, pojavio se kao opcija i u junu, ali tek sad, posle plasmana ekipe iz Humske u Ligu Evrope, stekli su se uslovi da se posao realizuje.

MOZZART Sportu je dobio potvrdu od čelnih ljudi srpskog prvaka da je dogovor saMilanom Mitrovićem postignut. On je danas potpisao ugovor na tri godine (dolazi bez obeštećenja, jer mu je početkom leta istekao ugovor sa turskim drugoligašem) i postati sedmo pojačanje Parnog valjka ovog leta. Pre njega stigli su Danilo Pantić, Nemanja R. Miletić, Sejduba Suma, Teofilus Solomon, Vladimir Stojković i Zoran Tošić.

Promocija najnovijeg pojačanja biće održana u utorak, u 13 časova.

Mitrović je ranije igrao za Zemun i Rad, a ojačaće konkurenciju na štoperskim pozicijama, s obzirom da crno-beli, osim standardnih defanzivaca, Bojana Ostojića iNemanje R. Miletića, imaju na raspolaganju Lazara Ćirkovića, kao i mlade snage Strahinju Bošnjaka i Svetozara Markovića. Čekaju ih takmičenja na tri fornta, pa je ovaj potez logičan i opravdan, baš zbog velikog broja utakmica ove sezone.

Partizan će do kraja prelaznog roka pokušati da dovede levog beka Nemanju Antonova iz Grashopersa, a radi i na pronalasku napadača usled najavljenog odlaska Uroša Đurđevića u Olimpijakos.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar