ПЛ: Сити до побједе у 97'! Слави Њукасл, гол Митровића!

Преокрет Ситија, Стерлинг за победу у 97'! Сити био на прагу још једног кикса, али је срећан погодак Рахима Стерлинга у седмом минуту надокнаде донео Гвардиолином тиму победу.  Велика срећа за Сити, Гвардиолина машина од пола милијарде не ради како треба! Стерлинг донео победу Грађанима у 97. минуту.  То Митре! Прва победа Њукасла у сезони, српски нападач стрелац трећег гола против Вест Хема.  Њукасл убедљив против Вест Хема, гол Митровића! Екипа Њукасла савладала Вест Хем са 3:0 у трећем колу Премијер лиге, а репрезентативац Србије Александар Митровић постигао је гол трећи гол на мечу.

Фудбал 26.08.2017 | 18:15
ПЛ: Сити до побједе у 97'! Слави Њукасл, гол Митровића!
Сити је пресрећан, а Борнмут утучен!

Био је то још један меч у коме су "грађани" лопту у својим ногама држали више од две трећине времена, али и овога пута, као и против Евертона, морали су да јуре предност, што су успели, али сада је остало довољно времена и за преокрет који је донео Рахим Стерлинг.

У седмом минуту надокнаде контру је на другој страни повукао Џошуа Кинг да би му шут одбранио Едерсон, а одмах потом је Стерлинг, уз много среће, донео победу.

Лопта је закачила једног играча "грађана", завршила иза Беговића, али је Стерлинг на крају морао напоље због другог жутог картона добијеног због славља са навијачима који су готово утрчали на терен "Виталити" стадиона.

Остаће спорно да ли је судија Мајк Дин био у праву када је дозволио да се игра оволико (продужио 5 минута, играло се 11).

БОРНМУТ - МАНЧЕСТЕР СИТИ 1:2 (1:1)

Домаћи тим, који по обичају одлично игра пред својим навијачима, повео је након феноменалног шута левог бека Чарлија Данијелса који је лансирао пројектил у мрежу Едерсона, и то из позиције из које би мало који играч успео да упути и шут у оквир гола...

Нови бразилски чувар мреже није успео то да одбрани, али је у наставку имао неколико добрих интервенција, док му је у једној ситуацији савезник био и оквир гола.

Није дуго у "нокдауну" била екипа Ситија која је узвратила преко Жезуса у 21. минуту.

Нападач је постигао "лак гол" након изврсног паса Давида Силве кроз средину, док је Де Брујне мудро одвлачио чуваре на бок, па је тако Жезус стигао до свог првог гола у овој сезони, укупно осмог у дресу Манчестер ситија.

"Грађани" су до краја сусрета били опаснији, пробао је Гвардиола и са Агуером, погодили пречку преко Николаса Отамендија, али имали среће дубоко у надокнади времена преко Стерлинга.

Пеп Гвардиола је од доласка у Манчестер Сити потрошио скоро пола милијарде евра на појачања како би конструисао екипу по свом укусу и направио тим који ће играти турбо фудбал, на гол више. Али још то не функционише онако како је Пеп замислио. После кикса против Евертона, Грађани су данас били на прагу још једног ремија у којем су јурили три бода, али са на крају уз много среће голом Стерлинга у 97. минуту победили Борнмут у гостима са 2:1. Сити није одушевио, није доказао да је заслужио победу и захваљујући пукој срећи се враћа са максималних капиталом из Борнмута.

Као и против Евертона, Сити је више желео победу, држао лопту у ногама, одиргао „милијарду“ пасова, али праве завршнице и конкретних прилика није било много. Борнмут је сјајно отворио меч и кренуо у тоталну офанзиву. Ситијева одбрана се повијала пред нападима домаћих и капитулирала је после 13 минута. Компани је избио лопту тачно на ногу левом беку Чарлију Денијелсу који је ухватио невероватан волеј. У стилу РобертаКарлоса, Денијелс је испалио пројектил под пречку, у супротан угао Едерсоновог гола и донео одушевљење на трибнама Дин Корта.

Међутим, Борнмут је престао да игра после вођства. Одлучио се за дефанзиву и дозволио гостима да направе праву опсаду гола. Која је после само осам минута резултирала изједначењем. Давид Силва је маестралном асистенцијом пробушио одбрану Трешњица и лансирао Габријела Жезуса у стопостотну шансу коју Бразилац није пропустио.

Сити је наставио да доминира, али је Борнмутова одбрана добро одолевала и није дозвољавала праве шансе гостима. Истовремено су Дефо и Кинг представљали опасност за Гвардиолин тим и у неколико наврата опасно запретили. Борнмут је најближи новом вођству био у 60. минуту када је страшан ударац Кинга зауставила статива. Десетак минута касније је и Отаменди погодио стативу на другој страни после прекида.

Како се меч ближио крај, Сити је стезао обруч, а Борнмут се задовољавао нерешеним исходом. Изненађујуће је колико лако се Борнмут бранио од напада за који многи кажу да је најјачи у лиги. Покушао је Пеп увођењем Агуера и Санеа уместо Бернарда Силве и Габријела Жезуса, али Ситијева лака коњица није нашла рупу у одбрани Трешњица. Чак је Едерсон спасавао и бод за Грађане када је у надокнади времена зауставио Кинга у стопостотној шанси.

Играо се седми минут надокнаде времена иако је званична износила пет минута и чекао се последњи судијски звиждук када је Сити право ниоткуда дошао до победе! Невероватно је како је Аке заборавио Стерлинга на пеналу после центрашута Данила и како је лопта срећно ушла у мрежу домаћег тима.

Срећа је била савезник Грађана, Борнмут је прерано помислио да је завршио посао.

Чекању је дошао крај. Њукасл је дошао до прве премијерлигашке победе после скоро 15 месеци. Свраке са севера Енглеске на свом терену су савладале Вест Хем са 3:0 у трећем колу Премијер лиге и помериле се са зачеља табеле. А стрелац трећег поготка за Њукасл био је Александар Митровић четири минута пре краја утакмице!

Наравно, Њукасл прошле сезоне није ни могао да бележи тријумфа у елитној лиги јер је наступао у Чемпионшипу, па је логично да су се верне присталице Сврака ужелеле премијерлигашких бодова.

Данас је Њукасл потпуно заслужено дошао до тријумфа и домаћа екипа награђена је за изузетну борбеност на терену.

У не претерано занимљивом првом полувремену досаду је у 36. минуту прекинуо Хоселу који је после додавања Ацуа рутински послао лопту у мрежу са петерца.

А други гол био је типичан острвски - центаршут Ричија са десне стране, а Кларк се само поклонио и из непосредне близине поентирао главом.

Репрезентативац Србије Александар Митровић у тиму Њукасла је у 72. минуту заменио стрелца првог гола Хоселуа. Имао је некадашњи нападач Партизана пре гола једну добру прилику да савлада Џоа Харта али је овај изашао као победник у ситуацији један на један.

Ипак, четири минута пре краја Ајозе Перез га је сјајно избацио, Митровић је избегао офсајд, заобишао Харта и рутински погодио. То му је први првенствени гол у сезони, а дао је недавно и један у Лига купу.

За разлику од Њукасла, навијачи Кристал Паласа ни после трећег кола Премијер лиге немају чему да се радују. Напротив. Њихова екипа доживела је и трећи пораз, а притом још није дала гол ове сезоне.

Овај пут бодове против Паласа однео је гостујући Свонси који је на Селхарст Парку славио са 2:0.

Први шок домаћи навијачи доживели су минут пре краја првог полувремена Тами Абрахам избегао офсајд замку и затресао мрежу Паласа. Коначан резултат поставио је Џордан Ајупосле сјајног контрапанада у 48. минуту.

Српски репрезентативац Лука Миливојевић играо је за домаћина до 58. минута, када га је заменио Француз Јоан Кабај. 

Премијер лига, 3. коло:

Премијер лига – треће коло:

Борнмут – Сити 1:2 (1:1)
Данијелс 13 - Жезус 21, Стерлинг 90+7
Кристал Палас – Свонси Сити 0:2
Абрахам 44, Ају 48
Хадерсфилд – Саутемптон 0:0
Њукасл – Вест Хем 3:0
Хоселу 36, Кларк 72, Митровић 86
Вотфорд – Брајтон 0:0
18.30 Јунајтед – Лестер Сити 

недеља:
14.30 Челси – Евертон
14.30 Вест Бромич – Стоук
17.00 Ливерпул – Арсенал 
17.00 Тотенхем – Ливерпул

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар