PL: Siti do pobjede u 97'! Slavi Njukasl, gol Mitrovića!

Preokret Sitija, Sterling za pobedu u 97'! Siti bio na pragu još jednog kiksa, ali je srećan pogodak Rahima Sterlinga u sedmom minutu nadoknade doneo Gvardiolinom timu pobedu.  Velika sreća za Siti, Gvardiolina mašina od pola milijarde ne radi kako treba! Sterling doneo pobedu Građanima u 97. minutu.  To Mitre! Prva pobeda Njukasla u sezoni, srpski napadač strelac trećeg gola protiv Vest Hema.  Njukasl ubedljiv protiv Vest Hema, gol Mitrovića! Ekipa Njukasla savladala Vest Hem sa 3:0 u trećem kolu Premijer lige, a reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović postigao je gol treći gol na meču.

Fudbal 26.08.2017 | 18:15
PL: Siti do pobjede u 97'! Slavi Njukasl, gol Mitrovića!
Siti je presrećan, a Bornmut utučen!

Bio je to još jedan meč u kome su "građani" loptu u svojim nogama držali više od dve trećine vremena, ali i ovoga puta, kao i protiv Evertona, morali su da jure prednost, što su uspeli, ali sada je ostalo dovoljno vremena i za preokret koji je doneo Rahim Sterling.

U sedmom minutu nadoknade kontru je na drugoj strani povukao Džošua King da bi mu šut odbranio Ederson, a odmah potom je Sterling, uz mnogo sreće, doneo pobedu.

Lopta je zakačila jednog igrača "građana", završila iza Begovića, ali je Sterling na kraju morao napolje zbog drugog žutog kartona dobijenog zbog slavlja sa navijačima koji su gotovo utrčali na teren "Vitaliti" stadiona.

Ostaće sporno da li je sudija Majk Din bio u pravu kada je dozvolio da se igra ovoliko (produžio 5 minuta, igralo se 11).

BORNMUT - MANČESTER SITI 1:2 (1:1)

Domaći tim, koji po običaju odlično igra pred svojim navijačima, poveo je nakon fenomenalnog šuta levog beka Čarlija Danijelsa koji je lansirao projektil u mrežu Edersona, i to iz pozicije iz koje bi malo koji igrač uspeo da uputi i šut u okvir gola...

Novi brazilski čuvar mreže nije uspeo to da odbrani, ali je u nastavku imao nekoliko dobrih intervencija, dok mu je u jednoj situaciji saveznik bio i okvir gola.

Nije dugo u "nokdaunu" bila ekipa Sitija koja je uzvratila preko Žezusa u 21. minutu.

Napadač je postigao "lak gol" nakon izvrsnog pasa Davida Silve kroz sredinu, dok je De Brujne mudro odvlačio čuvare na bok, pa je tako Žezus stigao do svog prvog gola u ovoj sezoni, ukupno osmog u dresu Mančester sitija.

"Građani" su do kraja susreta bili opasniji, probao je Gvardiola i sa Aguerom, pogodili prečku preko Nikolasa Otamendija, ali imali sreće duboko u nadoknadi vremena preko Sterlinga.

Pep Gvardiola je od dolaska u Mančester Siti potrošio skoro pola milijarde evra na pojačanja kako bi konstruisao ekipu po svom ukusu i napravio tim koji će igrati turbo fudbal, na gol više. Ali još to ne funkcioniše onako kako je Pep zamislio. Posle kiksa protiv Evertona, Građani su danas bili na pragu još jednog remija u kojem su jurili tri boda, ali sa na kraju uz mnogo sreće golom Sterlinga u 97. minutu pobedili Bornmut u gostima sa 2:1. Siti nije oduševio, nije dokazao da je zaslužio pobedu i zahvaljujući pukoj sreći se vraća sa maksimalnih kapitalom iz Bornmuta.

Kao i protiv Evertona, Siti je više želeo pobedu, držao loptu u nogama, odirgao „milijardu“ pasova, ali prave završnice i konkretnih prilika nije bilo mnogo. Bornmut je sjajno otvorio meč i krenuo u totalnu ofanzivu. Sitijeva odbrana se povijala pred napadima domaćih i kapitulirala je posle 13 minuta. Kompani je izbio loptu tačno na nogu levom beku Čarliju Denijelsu koji je uhvatio neverovatan volej. U stilu RobertaKarlosa, Denijels je ispalio projektil pod prečku, u suprotan ugao Edersonovog gola i doneo oduševljenje na tribnama Din Korta.

Međutim, Bornmut je prestao da igra posle vođstva. Odlučio se za defanzivu i dozvolio gostima da naprave pravu opsadu gola. Koja je posle samo osam minuta rezultirala izjednačenjem. David Silva je maestralnom asistencijom probušio odbranu Trešnjica i lansirao Gabrijela Žezusa u stopostotnu šansu koju Brazilac nije propustio.

Siti je nastavio da dominira, ali je Bornmutova odbrana dobro odolevala i nije dozvoljavala prave šanse gostima. Istovremeno su Defo i King predstavljali opasnost za Gvardiolin tim i u nekoliko navrata opasno zapretili. Bornmut je najbliži novom vođstvu bio u 60. minutu kada je strašan udarac Kinga zaustavila stativa. Desetak minuta kasnije je i Otamendi pogodio stativu na drugoj strani posle prekida.

Kako se meč bližio kraj, Siti je stezao obruč, a Bornmut se zadovoljavao nerešenim ishodom. Iznenađujuće je koliko lako se Bornmut branio od napada za koji mnogi kažu da je najjači u ligi. Pokušao je Pep uvođenjem Aguera i Sanea umesto Bernarda Silve i Gabrijela Žezusa, ali Sitijeva laka konjica nije našla rupu u odbrani Trešnjica. Čak je Ederson spasavao i bod za Građane kada je u nadoknadi vremena zaustavio Kinga u stopostotnoj šansi.

Igrao se sedmi minut nadoknade vremena iako je zvanična iznosila pet minuta i čekao se poslednji sudijski zvižduk kada je Siti pravo niotkuda došao do pobede! Neverovatno je kako je Ake zaboravio Sterlinga na penalu posle centrašuta Danila i kako je lopta srećno ušla u mrežu domaćeg tima.

Sreća je bila saveznik Građana, Bornmut je prerano pomislio da je završio posao.

Čekanju je došao kraj. Njukasl je došao do prve premijerligaške pobede posle skoro 15 meseci. Svrake sa severa Engleske na svom terenu su savladale Vest Hem sa 3:0 u trećem kolu Premijer lige i pomerile se sa začelja tabele. A strelac trećeg pogotka za Njukasl bio je Aleksandar Mitrović četiri minuta pre kraja utakmice!

Naravno, Njukasl prošle sezone nije ni mogao da beleži trijumfa u elitnoj ligi jer je nastupao u Čempionšipu, pa je logično da su se verne pristalice Svraka uželele premijerligaških bodova.

Danas je Njukasl potpuno zasluženo došao do trijumfa i domaća ekipa nagrađena je za izuzetnu borbenost na terenu.

U ne preterano zanimljivom prvom poluvremenu dosadu je u 36. minutu prekinuo Hoselu koji je posle dodavanja Acua rutinski poslao loptu u mrežu sa peterca.

A drugi gol bio je tipičan ostrvski - centaršut Ričija sa desne strane, a Klark se samo poklonio i iz neposredne blizine poentirao glavom.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović u timu Njukasla je u 72. minutu zamenio strelca prvog gola Hoselua. Imao je nekadašnji napadač Partizana pre gola jednu dobru priliku da savlada Džoa Harta ali je ovaj izašao kao pobednik u situaciji jedan na jedan.

Ipak, četiri minuta pre kraja Ajoze Perez ga je sjajno izbacio, Mitrović je izbegao ofsajd, zaobišao Harta i rutinski pogodio. To mu je prvi prvenstveni gol u sezoni, a dao je nedavno i jedan u Liga kupu.

Za razliku od Njukasla, navijači Kristal Palasa ni posle trećeg kola Premijer lige nemaju čemu da se raduju. Naprotiv. Njihova ekipa doživela je i treći poraz, a pritom još nije dala gol ove sezone.

Ovaj put bodove protiv Palasa odneo je gostujući Svonsi koji je na Selharst Parku slavio sa 2:0.

Prvi šok domaći navijači doživeli su minut pre kraja prvog poluvremena Tami Abraham izbegao ofsajd zamku i zatresao mrežu Palasa. Konačan rezultat postavio je Džordan Ajuposle sjajnog kontrapanada u 48. minutu.

Srpski reprezentativac Luka Milivojević igrao je za domaćina do 58. minuta, kada ga je zamenio Francuz Joan Kabaj. 

Premijer liga, 3. kolo:

Premijer liga – treće kolo:

Bornmut – Siti 1:2 (1:1)
Danijels 13 - Žezus 21, Sterling 90+7
Kristal Palas – Svonsi Siti 0:2
Abraham 44, Aju 48
Hadersfild – Sautempton 0:0
Njukasl – Vest Hem 3:0
Hoselu 36, Klark 72, Mitrović 86
Votford – Brajton 0:0
18.30 Junajted – Lester Siti 

nedelja:
14.30 Čelsi – Everton
14.30 Vest Bromič – Stouk
17.00 Liverpul – Arsenal 
17.00 Totenhem – Liverpul

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar