Ђукић пред "вјечити" дерби: Европски спектакл!

Тренер Партизана очекује да његова екипа у недељу игра нападачки и да победи Црвену звезду. Ђукић најављује европски спектакл. . .  "Дугим лоптама на Тавамбу да избегнемо лошу траву"! Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да на вечитом дербију против Црвене звезде очекује европски фудбал и победу свог тима.  Ђукић: Тошић је наше дете, видећемо колико је реално… Поштујемо Звезду, али ћемо је напасти! Стратег црно-белих о предстојећем вечитом дербију, али и самом финишу прелазног рока.

Фудбал 26.08.2017 | 15:45
Ђукић пред "вјечити" дерби: Европски спектакл!
Славље поводом пласмана у Лигу Европе у Партизану је утихнуло оног тренутка када се екипа вратила из Мађарске у Београд. "Парни ваљак" се окренуо "вечитом" дербију и сви у клубу из Хумске су фокусирани на 155. првенствени окршај са Црвеном звездом.

Главе су, ипак, и даље вруће, јер дерби долази само три дана пошто су београдски ривали успели да изборе групну фазу масовнијег УЕФА такмичења. Ко до недеље (почетак је у 19 сати) успе да их охлади, биће у предности.

Црвено-бели за сада имају предност у бодовима на табели Суперлиге и та чињеница их ослобађа додатног притиска. С друге стране, Партизан је у заостатку и свестан да би евентуални пораз, иако је првенство дуго, додатно закомпликовао ситуацију.

Зоран Тошић и Урош Ђурђевић

"Он је наше дете и волели бисмо да га видимо овде. Питање је колико је сада реално. Ђурђевић је наш играч и другу информацију немам.

Тренер српског првака Мирослав Ђукић са пуно оптимизма гледа на наредни меч и нада се да ће његови пулени имати снаге да после Видеотона на највишем нивоу одиграју и против највећег ривала. 

"Дерби долази у лепом моменту по српски фудбал. Еуфорија је на обе стране Топчидерског брда - због европског Партизана и европске Звезде. Па, да видимо онда ко је бољи. Гледаћемо европски спектакл, у то сам сигуран", почео је шеф стручног штаба своје обраћање на конференцији за медије. 

Тренер Партизана каже да на утакмицама као што је "вечити" дерби свака предност нестаје оног тренутка када меч почне и додаје да у недељу не постоји фаворит.

"У дербијима, моје је мишљење, нема предности. Све пада у воду када почне утакмица, фаворита нема. Биће велики меч и ми смо спремни за њега", самоуверен је Ђукић.

Партизан и Звезда одиграли су у четвртак две захтевне утакмице на физичком и психолошком плану. Ђукић каже да његова екипа има снаге за још један велики меч.

"Још једном честитам екипи на издању против Видеотона. Победа је изгледала лака, али пре свега јер су добро одиграли. Доста смо се потрошили, утакмица долази после тешког пута, али не тражимо изговоре, играмо против великог ривала и хоћемо да победимо", рекао је Ђукић и наставио са похвала на рачун његових играча.

"Момци раде одлично, презадовољан сам од првог дана како функционишемо и како ради. За концепцију и систем треба време, а ми све хоћемо успех преко ноћи, да то буде ако је могуће јуче. Желимо да направимо стабилан и тимски Партизан, где ће колектив доносити резултат. Ми звезде не признајемо, код нас сви морају да раде за екипу. Да Сума, Ђурђевић, Тавамба и остали буду подређени колективу, а не обрнуто." 

Ђукић је похвалио и Црвену звезду.

"Звезда је велики ривал и игра одлично. Све то поштујемо, али и ми смо Партизан. И ову утакмицу, без обзира што играмо у гостима, покушаћемо да се наметнемо, да водимо игру и да нападамо".

ЈЕВТОВИЋ НЕ ИГРА ДЕРБИ 

"Марко Јевтовић неће бити спреман за дерби, Бојан Остојић се добро осећа и играће. Небојша Косовић већ два дана тренира, видећемо да ли ће бити у екипи, јер још увек није одрадио ниједан тежак тренинг."

Партизан у Љутице Богдана чека очајан терен.

"Терен није у најбољем стању, али и на то ћемо се навићи. Играћемо на Тавамбу дугачким лоптама и тако решити тај проблем", нашалио се Ђукић.

После дербија следи пауза у Суперлиги.

"Одмор ће добро доћи, велики број утакмица је иза нас и тешко је издржати ритам. Имамо фонд играча, ротирамо их како бисмо избегли повреде и да уморни играчи не играју. Уколико можемо нешто да побољшамо, сигурно ћемо довести. Нисам од оних који плачу за појачањима, радим с оним играчима које имам", подвукао је МИрослав Ђукић.

Немања Г. Милетић дебитоваће у недељу у дербијима. Штопер Партизана се дефинитивно прилагодио на нову средину и у последње време пружа све боље партије.

"Желео бих да дерби буде посебан, јер смо и ми и они први пут ушли заједно у Лигу Европе. Биће велика борба на терену и трибинама, али нама није толико битно ко је са друге стране, Партизан увек иде на победу", поручио је дефанзивац Партизана.

Милетић нема страх од дербија.

"Биће велико искуство за мене. Нисам га играо, али сви знамо шта је та утакмица. Драго ми је што ћу осетити драж, очекујем победу. Тријумф у Мађарској смо прославили у повратку, али већ сутрадан смо се окренули дербију", каже Милетић и додаје да му не смета што тако важан меч долази после само три дана: "Немам проблем с тим. Имам снаге!"

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се у недељу од 19 сати у оквору 7. кола Суперлиге Србије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар