Đukić pred "vječiti" derbi: Evropski spektakl!

Trener Partizana očekuje da njegova ekipa u nedelju igra napadački i da pobedi Crvenu zvezdu. Đukić najavljuje evropski spektakl. . .  "Dugim loptama na Tavambu da izbegnemo lošu travu"! Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da na večitom derbiju protiv Crvene zvezde očekuje evropski fudbal i pobedu svog tima.  Đukić: Tošić je naše dete, videćemo koliko je realno… Poštujemo Zvezdu, ali ćemo je napasti! Strateg crno-belih o predstojećem večitom derbiju, ali i samom finišu prelaznog roka.

Fudbal 26.08.2017 | 15:45
Đukić pred "vječiti" derbi: Evropski spektakl!
Slavlje povodom plasmana u Ligu Evrope u Partizanu je utihnulo onog trenutka kada se ekipa vratila iz Mađarske u Beograd. "Parni valjak" se okrenuo "večitom" derbiju i svi u klubu iz Humske su fokusirani na 155. prvenstveni okršaj sa Crvenom zvezdom.

Glave su, ipak, i dalje vruće, jer derbi dolazi samo tri dana pošto su beogradski rivali uspeli da izbore grupnu fazu masovnijeg UEFA takmičenja. Ko do nedelje (početak je u 19 sati) uspe da ih ohladi, biće u prednosti.

Crveno-beli za sada imaju prednost u bodovima na tabeli Superlige i ta činjenica ih oslobađa dodatnog pritiska. S druge strane, Partizan je u zaostatku i svestan da bi eventualni poraz, iako je prvenstvo dugo, dodatno zakomplikovao situaciju.

Zoran Tošić i Uroš Đurđević

"On je naše dete i voleli bismo da ga vidimo ovde. Pitanje je koliko je sada realno. Đurđević je naš igrač i drugu informaciju nemam.

Trener srpskog prvaka Miroslav Đukić sa puno optimizma gleda na naredni meč i nada se da će njegovi puleni imati snage da posle Videotona na najvišem nivou odigraju i protiv najvećeg rivala. 

"Derbi dolazi u lepom momentu po srpski fudbal. Euforija je na obe strane Topčiderskog brda - zbog evropskog Partizana i evropske Zvezde. Pa, da vidimo onda ko je bolji. Gledaćemo evropski spektakl, u to sam siguran", počeo je šef stručnog štaba svoje obraćanje na konferenciji za medije. 

Trener Partizana kaže da na utakmicama kao što je "večiti" derbi svaka prednost nestaje onog trenutka kada meč počne i dodaje da u nedelju ne postoji favorit.

"U derbijima, moje je mišljenje, nema prednosti. Sve pada u vodu kada počne utakmica, favorita nema. Biće veliki meč i mi smo spremni za njega", samouveren je Đukić.

Partizan i Zvezda odigrali su u četvrtak dve zahtevne utakmice na fizičkom i psihološkom planu. Đukić kaže da njegova ekipa ima snage za još jedan veliki meč.

"Još jednom čestitam ekipi na izdanju protiv Videotona. Pobeda je izgledala laka, ali pre svega jer su dobro odigrali. Dosta smo se potrošili, utakmica dolazi posle teškog puta, ali ne tražimo izgovore, igramo protiv velikog rivala i hoćemo da pobedimo", rekao je Đukić i nastavio sa pohvala na račun njegovih igrača.

"Momci rade odlično, prezadovoljan sam od prvog dana kako funkcionišemo i kako radi. Za koncepciju i sistem treba vreme, a mi sve hoćemo uspeh preko noći, da to bude ako je moguće juče. Želimo da napravimo stabilan i timski Partizan, gde će kolektiv donositi rezultat. Mi zvezde ne priznajemo, kod nas svi moraju da rade za ekipu. Da Suma, Đurđević, Tavamba i ostali budu podređeni kolektivu, a ne obrnuto." 

Đukić je pohvalio i Crvenu zvezdu.

"Zvezda je veliki rival i igra odlično. Sve to poštujemo, ali i mi smo Partizan. I ovu utakmicu, bez obzira što igramo u gostima, pokušaćemo da se nametnemo, da vodimo igru i da napadamo".

JEVTOVIĆ NE IGRA DERBI 

"Marko Jevtović neće biti spreman za derbi, Bojan Ostojić se dobro oseća i igraće. Nebojša Kosović već dva dana trenira, videćemo da li će biti u ekipi, jer još uvek nije odradio nijedan težak trening."

Partizan u Ljutice Bogdana čeka očajan teren.

"Teren nije u najboljem stanju, ali i na to ćemo se navići. Igraćemo na Tavambu dugačkim loptama i tako rešiti taj problem", našalio se Đukić.

Posle derbija sledi pauza u Superligi.

"Odmor će dobro doći, veliki broj utakmica je iza nas i teško je izdržati ritam. Imamo fond igrača, rotiramo ih kako bismo izbegli povrede i da umorni igrači ne igraju. Ukoliko možemo nešto da poboljšamo, sigurno ćemo dovesti. Nisam od onih koji plaču za pojačanjima, radim s onim igračima koje imam", podvukao je MIroslav Đukić.

Nemanja G. Miletić debitovaće u nedelju u derbijima. Štoper Partizana se definitivno prilagodio na novu sredinu i u poslednje vreme pruža sve bolje partije.

"Želeo bih da derbi bude poseban, jer smo i mi i oni prvi put ušli zajedno u Ligu Evrope. Biće velika borba na terenu i tribinama, ali nama nije toliko bitno ko je sa druge strane, Partizan uvek ide na pobedu", poručio je defanzivac Partizana.

Miletić nema strah od derbija.

"Biće veliko iskustvo za mene. Nisam ga igrao, ali svi znamo šta je ta utakmica. Drago mi je što ću osetiti draž, očekujem pobedu. Trijumf u Mađarskoj smo proslavili u povratku, ali već sutradan smo se okrenuli derbiju", kaže Miletić i dodaje da mu ne smeta što tako važan meč dolazi posle samo tri dana: "Nemam problem s tim. Imam snage!"

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u nedelju od 19 sati u okvoru 7. kola Superlige Srbije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar