ФРА: ПСЖ ''прегазио'' Сент Етјен!

'Свеци' убедљиви на Парку принчева, сјајни Кавани! Фудбалери Пари Сен Жермена убедљиво су на свом терену савладали Сент Етјен у мечу 4. кола француског шампионата - 3:0.  Кад Нејмар закаже, ту је Матадор! Кавани скинуо Сент Етјену ореол непобедивости! Чудо - Нејмар ни дао, ни наместио гол - 3:0.

Фудбал 25.08.2017 | 23:30
ФРА: ПСЖ ''прегазио'' Сент Етјен!
'Свеци' су славили головима Единсона Каванија у 20. и у 89. минуту, док се Тијаго Мота уписао у листу стрелаца у 51. минуту.

Иако мрежу није затресао најсупљи фудбалер света Нејмар, Парижани су наставили фантатичан низ где после четири одиграна кола имају гол разлику гол 14:2.

У 20. минуту меча домаћини су повели из пенала. Саиди Јанко је повукао противника за дрес, због чега је судија одмах показао на белу тачку, а прецизан с "беле тачке" био је Кавани.

Гости су до краја првог полувремена могли до изједначења, али Бамба није успео да искористи шансу, што је казнио Мота на старту другог дела меча фантастичним ударцем за 2:0.

Коначан резултат поставио је Кавани у 89. минуту, који је лако матирао голмана противника за убедљивих 3:0.

Када се четврто коло француског шампионата буде комплетирало, на табели могла би да остану само два клуба са максималним учинком. Први је Пари Сен Жермен, који је у директном окршају Сент Етјену скинуо ореол непобедивости победом резултатом 3:0. Други је, наравно, Монако, кога тек чека озбиљан посао против Марсеља. 

Нејмар ове вечери није био у расположењу за постизање голова или разигравање саиграча, али је своју порцију голова и задовољства добио Единсон Кавани! Уругвајски мајстор био је двоструки стрелац против екипе која је у уводна три кола одолела свим противничким налетима. Али, не и Матадору и његовој минијатури у финишу утакмице, када је лопту одТоме Менијеа у мрежу спровео - штиклом. И то кроз ноге противничког голмана. 

Пре тога Кавани је отворио серију погодака у 20. минуту, када је био прецизан са беле тачке после сумњивог пенала. Пишемо сумњивог јер изгледа као да је Саиди Јанко Каванија фаулирао ван казненог простора.

На други гол чекало све до старта другог полувремена. А онда је, помало ненадано, прорадила сарадња Маркињоса у улози асистента и Тијага Моте као стрелца. Десило се и тако нешто. Додуше, више због лоше реакције противничке одбране.

ФРАНЦУСКА 1 - 4. КОЛО

Петак

Пари Сен Жермен - Сент Етјен 3:0 (1:0)
/Кавани 20 пенал, 90, Мота 51/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар