FRA: PSŽ ''pregazio'' Sent Etjen!

'Sveci' ubedljivi na Parku prinčeva, sjajni Kavani! Fudbaleri Pari Sen Žermena ubedljivo su na svom terenu savladali Sent Etjen u meču 4. kola francuskog šampionata - 3:0.  Kad Nejmar zakaže, tu je Matador! Kavani skinuo Sent Etjenu oreol nepobedivosti! Čudo - Nejmar ni dao, ni namestio gol - 3:0.

Fudbal 25.08.2017 | 23:30
FRA: PSŽ ''pregazio'' Sent Etjen!
'Sveci' su slavili golovima Edinsona Kavanija u 20. i u 89. minutu, dok se Tijago Mota upisao u listu strelaca u 51. minutu.

Iako mrežu nije zatresao najsuplji fudbaler sveta Nejmar, Parižani su nastavili fantatičan niz gde posle četiri odigrana kola imaju gol razliku gol 14:2.

U 20. minutu meča domaćini su poveli iz penala. Saidi Janko je povukao protivnika za dres, zbog čega je sudija odmah pokazao na belu tačku, a precizan s "bele tačke" bio je Kavani.

Gosti su do kraja prvog poluvremena mogli do izjednačenja, ali Bamba nije uspeo da iskoristi šansu, što je kaznio Mota na startu drugog dela meča fantastičnim udarcem za 2:0.

Konačan rezultat postavio je Kavani u 89. minutu, koji je lako matirao golmana protivnika za ubedljivih 3:0.

Kada se četvrto kolo francuskog šampionata bude kompletiralo, na tabeli mogla bi da ostanu samo dva kluba sa maksimalnim učinkom. Prvi je Pari Sen Žermen, koji je u direktnom okršaju Sent Etjenu skinuo oreol nepobedivosti pobedom rezultatom 3:0. Drugi je, naravno, Monako, koga tek čeka ozbiljan posao protiv Marselja. 

Nejmar ove večeri nije bio u raspoloženju za postizanje golova ili razigravanje saigrača, ali je svoju porciju golova i zadovoljstva dobio Edinson Kavani! Urugvajski majstor bio je dvostruki strelac protiv ekipe koja je u uvodna tri kola odolela svim protivničkim naletima. Ali, ne i Matadoru i njegovoj minijaturi u finišu utakmice, kada je loptu odTome Menijea u mrežu sproveo - štiklom. I to kroz noge protivničkog golmana. 

Pre toga Kavani je otvorio seriju pogodaka u 20. minutu, kada je bio precizan sa bele tačke posle sumnjivog penala. Pišemo sumnjivog jer izgleda kao da je Saidi Janko Kavanija faulirao van kaznenog prostora.

Na drugi gol čekalo sve do starta drugog poluvremena. A onda je, pomalo nenadano, proradila saradnja Markinjosa u ulozi asistenta i Tijaga Mote kao strelca. Desilo se i tako nešto. Doduše, više zbog loše reakcije protivničke odbrane.

FRANCUSKA 1 - 4. KOLO

Petak

Pari Sen Žermen - Sent Etjen 3:0 (1:0)
/Kavani 20 penal, 90, Mota 51/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar