Роналдо најбољи, по трећи пут!

Португалском фудбалеру трећи пут у каријери припала част да подигне трофеј УЕФА фудбалера године. Иза њега Лионел Меси и Ђанлуђи Буфон.  Буфон цар међу голманима, а ту су и остале награде. . .

Фудбал 24.08.2017 | 19:30
Роналдо најбољи, по трећи пут!
Након жреба за Лигу шампиона, проглашење најбољих!

Кристијано Роналдо проглашен је за УЕФА фудбалера године, трећи пут у каријери, по чему је рекордер, оставивши иза себе вечитог "такмаца" Лионела Месија из Барселоне, односно Ђанлуђија Буфона из Јувентуса.

О овој награди одлучивала су 54 спортска новинара из чланица УЕФА.

Роналду је претходна сезона почела освајањем Европског првенства са Португалом, да би и на клупском нивоу био веома успешан пошто је са Реал Мадридом одбранио Лигу шампиона и освојио првенство Шпаније. Постигао је 12 голова на 13 мечева у најјачем клупском такмичењу, док је још 25 дао у Ла Лиги.

На церемонији УЕФА одлучено је и да је најбољи голман прошле сезоне у Лиги шампиона Ђиђи Буфон (Јувентус), дефанзивац Серхио Рамос (Реал Мадрид), везиста Лука Модрић (Реал Мадрид) и нападач Кристијано Роналдо (Реал Мадрид).

За најбољу фудбалерку, изабрана је Лике Мартенс (Холандија), нова фудбалерка Барсе.

Роналдо је претходно ову награду освајао 2014. и 2016. године, а са овом трећом је претекао Лионела Месија који је био најбољи у два наврата (2011. и 2015. године). По једном су награђени и Андрес Инијеста и Франк Рибери.

Он је био један од главних играча у походу Реал Мадрида ка освајању Лиге шампиона и неко ко је заиста доминантан на правоугаоним зеленим теренима широм Европе и Света. Однео је "победу" над Ђанлуиђијем Буфоном и Лионелом Месијем.

Најбоља фудбалерка године је Холанђанка Лике Мартенс.

Најбољи голман у сезони 2016/2017 према гласовима новинара и фанова широм света је легендарни Ђанлуиђи Буфон. Њему је поново промакао трофеј Лиге шампиона, али је великиЂиђи показао какав је мастор свог заната.

За најбољег дефанзивца одабран је Серхио Рамос, међу везистима нема равног Луки Модрићу, такође фудбалеру Реал Мадрида, док је најбољи нападач Кристијано Роналдокоме је то друга награда исте вечери.

Његова доминација, исписивање историје. Он је прошле сезоне постао први играч који је дао гол у три различита финала Лиге шампиона.

"Освајање трофеја је за мене највећа мотивација. Желим да дајем голове, освајам трофеје и појединачне и клупске. Срећан сам што сам овде", рекао је Роналдо.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар