Ronaldo najbolji, po treći put!

Portugalskom fudbaleru treći put u karijeri pripala čast da podigne trofej UEFA fudbalera godine. Iza njega Lionel Mesi i Đanluđi Bufon.  Bufon car među golmanima, a tu su i ostale nagrade. . .

Fudbal 24.08.2017 | 19:30
Ronaldo najbolji, po treći put!
Nakon žreba za Ligu šampiona, proglašenje najboljih!

Kristijano Ronaldo proglašen je za UEFA fudbalera godine, treći put u karijeri, po čemu je rekorder, ostavivši iza sebe večitog "takmaca" Lionela Mesija iz Barselone, odnosno Đanluđija Bufona iz Juventusa.

O ovoj nagradi odlučivala su 54 sportska novinara iz članica UEFA.

Ronaldu je prethodna sezona počela osvajanjem Evropskog prvenstva sa Portugalom, da bi i na klupskom nivou bio veoma uspešan pošto je sa Real Madridom odbranio Ligu šampiona i osvojio prvenstvo Španije. Postigao je 12 golova na 13 mečeva u najjačem klupskom takmičenju, dok je još 25 dao u La Ligi.

Na ceremoniji UEFA odlučeno je i da je najbolji golman prošle sezone u Ligi šampiona Điđi Bufon (Juventus), defanzivac Serhio Ramos (Real Madrid), vezista Luka Modrić (Real Madrid) i napadač Kristijano Ronaldo (Real Madrid).

Za najbolju fudbalerku, izabrana je Like Martens (Holandija), nova fudbalerka Barse.

Ronaldo je prethodno ovu nagradu osvajao 2014. i 2016. godine, a sa ovom trećom je pretekao Lionela Mesija koji je bio najbolji u dva navrata (2011. i 2015. godine). Po jednom su nagrađeni i Andres Inijesta i Frank Riberi.

On je bio jedan od glavnih igrača u pohodu Real Madrida ka osvajanju Lige šampiona i neko ko je zaista dominantan na pravougaonim zelenim terenima širom Evrope i Sveta. Odneo je "pobedu" nad Đanluiđijem Bufonom i Lionelom Mesijem.

Najbolja fudbalerka godine je Holanđanka Like Martens.

Najbolji golman u sezoni 2016/2017 prema glasovima novinara i fanova širom sveta je legendarni Đanluiđi Bufon. Njemu je ponovo promakao trofej Lige šampiona, ali je velikiĐiđi pokazao kakav je mastor svog zanata.

Za najboljeg defanzivca odabran je Serhio Ramos, među vezistima nema ravnog Luki Modriću, takođe fudbaleru Real Madrida, dok je najbolji napadač Kristijano Ronaldokome je to druga nagrada iste večeri.

Njegova dominacija, ispisivanje istorije. On je prošle sezone postao prvi igrač koji je dao gol u tri različita finala Lige šampiona.

"Osvajanje trofeja je za mene najveća motivacija. Želim da dajem golove, osvajam trofeje i pojedinačne i klupske. Srećan sam što sam ovde", rekao je Ronaldo.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar