Контеов план - енглески трио за више од 100.000.000 евра!

Рос Баркли, Дени Дринквотер и Алекс Окслејд Чемберлен изричите жеље италијанског стручњака.

Фудбал 25.08.2017 | 23:08
Контеов план - енглески трио за више од 100.000.000 евра!
Антонио Конте сковао је план како да у финишу прелазног рока потроши више од 100.000.000 евра на тројицу новајлија и то - Енглеза. То је нешто што представља новост у пословању не само Челсија, већ и осталих премијерлигаша који су се углавном оријентисали на странце.

Било како било, угледни Дејли Телеграф наводи да се у том „енглеском пакету“ налазе -Алекс Окслејд Чемберлен из Арсенала, Дени Дринквотер из Лестера и Рос Баркли из Евертона.

Када је у питању Окслејд Чемберлен, лондонски Плавци су спремни да издвоје око 38.000.000 евра на име обештећења, за Дринквотера управа Лестера наводно тражи 43.000.000 европских новчаница, док би Евертон могао да пусти Барклија за 27.000.000. Такође, поново се стидљиво помиње и могућност довођења Алекса Сандра из Јувентуса, мада то у овом тренутку и не делује баш реално.

Окслејд Чемберлену уговор са Арсеналом истиче за годину дана и он је већ обавестио тренера Арсена Венгера да нема намеру да продужи сарадњу. Наводно, управо је Контетај који највише гура идеју о његовом довођењу јер му је потребан за систем игре. С обзиром на ситуацију са уговором тешко је за очекивати да Арсенал пропусти последњу прилику да заради на трансферу овог играча.

Што се тиче Дринквотера, Лестер је већ одбио једну понуду Челсија у висини од 16.000.000 евра, али преговори и даље трају што Контеу ипак даје разлога за оптимизам да би у завршници прелазног рока могла да му се коначно испуни једна од жеља. Па макар и са Б списка појачања. Сам играч, логично, жели да пређе у Челси где би поново заиграо саНголом Кантеом. А заједно су, подсетимо, освојили титулу првака Енглеске претпрошле сезоне. Челси је већ довео Тимуеа Бакајакоа на позицији која је остала упражњена одласком Немање Матића у Манчестер Јунајтеда, али Конте очигледно жели да је додатно осигура.

Такође, очекује се да Плавци за викенд искористе гостовање Евертона на Стамфорд Бриџу како би са тим клубом одрадили нову рунду преговора за трансфер Роса Барклија. Међутим, Челси ће озбиљну конкуренцију за Барклијев потпис имати у градском ривалу Тотенхему који је наводно спреман да издвоји чак 28.000.000 евра.

Као и Окслејд Чемберлен, Баркли има још само годину дана уговор са садашњим клубом што значи да је добра прилика да Евертон заради од трансфера. Позицију Евертона у преговорима можда би могла да ослаби Барклијева повреда која ће га одвојити од терена на три месеца.

У досадашњем току прелазног рока довео је Бакајока, Алвара Морату, Антонија Ридигера и Вилија Кабаљера. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес, Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар