Konteov plan - engleski trio za više od 100.000.000 evra!

Ros Barkli, Deni Drinkvoter i Aleks Okslejd Čemberlen izričite želje italijanskog stručnjaka.

Fudbal 25.08.2017 | 23:08
Konteov plan - engleski trio za više od 100.000.000 evra!
Antonio Konte skovao je plan kako da u finišu prelaznog roka potroši više od 100.000.000 evra na trojicu novajlija i to - Engleza. To je nešto što predstavlja novost u poslovanju ne samo Čelsija, već i ostalih premijerligaša koji su se uglavnom orijentisali na strance.

Bilo kako bilo, ugledni Dejli Telegraf navodi da se u tom „engleskom paketu“ nalaze -Aleks Okslejd Čemberlen iz Arsenala, Deni Drinkvoter iz Lestera i Ros Barkli iz Evertona.

Kada je u pitanju Okslejd Čemberlen, londonski Plavci su spremni da izdvoje oko 38.000.000 evra na ime obeštećenja, za Drinkvotera uprava Lestera navodno traži 43.000.000 evropskih novčanica, dok bi Everton mogao da pusti Barklija za 27.000.000. Takođe, ponovo se stidljivo pominje i mogućnost dovođenja Aleksa Sandra iz Juventusa, mada to u ovom trenutku i ne deluje baš realno.

Okslejd Čemberlenu ugovor sa Arsenalom ističe za godinu dana i on je već obavestio trenera Arsena Vengera da nema nameru da produži saradnju. Navodno, upravo je Kontetaj koji najviše gura ideju o njegovom dovođenju jer mu je potreban za sistem igre. S obzirom na situaciju sa ugovorom teško je za očekivati da Arsenal propusti poslednju priliku da zaradi na transferu ovog igrača.

Što se tiče Drinkvotera, Lester je već odbio jednu ponudu Čelsija u visini od 16.000.000 evra, ali pregovori i dalje traju što Konteu ipak daje razloga za optimizam da bi u završnici prelaznog roka mogla da mu se konačno ispuni jedna od želja. Pa makar i sa B spiska pojačanja. Sam igrač, logično, želi da pređe u Čelsi gde bi ponovo zaigrao saNgolom Kanteom. A zajedno su, podsetimo, osvojili titulu prvaka Engleske pretprošle sezone. Čelsi je već doveo Timuea Bakajakoa na poziciji koja je ostala upražnjena odlaskom Nemanje Matića u Mančester Junajteda, ali Konte očigledno želi da je dodatno osigura.

Takođe, očekuje se da Plavci za vikend iskoriste gostovanje Evertona na Stamford Bridžu kako bi sa tim klubom odradili novu rundu pregovora za transfer Rosa Barklija. Međutim, Čelsi će ozbiljnu konkurenciju za Barklijev potpis imati u gradskom rivalu Totenhemu koji je navodno spreman da izdvoji čak 28.000.000 evra.

Kao i Okslejd Čemberlen, Barkli ima još samo godinu dana ugovor sa sadašnjim klubom što znači da je dobra prilika da Everton zaradi od transfera. Poziciju Evertona u pregovorima možda bi mogla da oslabi Barklijeva povreda koja će ga odvojiti od terena na tri meseca.

U dosadašnjem toku prelaznog roka doveo je Bakajoka, Alvara Moratu, Antonija Ridigera i Vilija Kabaljera. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images, Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar