Монакови ултраси (?) окренули леђа Мбапеу!

Нека иде и он и његов клан, али не може у ПСЖ! Питање је како ће на овај захтев реаговати Дмитри Риболовљев.

Фудбал 23.08.2017 | 15:00
Монакови ултраси (?) окренули леђа Мбапеу!
Прво што нам је привукло пажњу: откуд уопште Монаку ултрас навијачи? Они се и овако муче да напуне оне не претерано велике трибине стадиона Луј други. Међутим, изгледа да и тамо има тврдокорног језгра, мада вероватно да за разлику од колега са других крајева света тамо уочи утакмица пиво не пију испред дисконта, него на јахтама док крстаре Азурном обалом. Било како, и они имају право гласа и желе да се њихова реч чује. Тема је и те како актуелна и зове се - Килијан Мбапе!

Цела сага са његовим потенцијалним и чини се све извеснијим трансфером у Пари Сен Жермен смучила се и присталицама Кнежева. Посебно суме које се помињу у вези са Мбапеом, а подсетимо да се углавном до сада причало о обештећењу од 180.000.000 евра и бонусима у висини до 20.000.000. Сам фудбалер би требало да добије годишњу плату од око 18.000.000 евра бруто, односно нешто више од 10.000.000 нето.

Чак су и пребогати становници Монака - а претпоставићемо да су Монакови ултраси ипак барем грађани Кнежевине - згрожени.

"Ниједан играч не вреди толико милиона евра", подвлачи се у саопштењу Монакових навијача и јасно додаје: "Такође бисмо желели да подсетимо Килијана Мбапеа и његов клан да нико, па ни он, није изнад институције фудбалског клуба Монако".

Такође…

"Ми верујемо у традиционалне вредности, у љубав према дресу, поштовање према клубу који те је створио. И не можемо да прихватимо да један од наших играча захтева толико пара иако има тек неколико десетина утакмица на професионалном нивоу".

И то је све у реду и вероватно би се свака навијачка група на свету веома слично понела у датој ситуацији. Међутим, последње реченице кратког саопштења могле би да направи велике проблеме управи Монака, под условом да ултраси тамо имају ама баш било какав утицај на руководство клуба. Наиме…

"Искрено се надамо да ће, ако су ови захтеви о висини плате тачни, челници нашег клуба донети неопходне одлуке како би се цео овај случај разрешио", помирљиво су почели Монакови навијачи пре но што су изненадили јавност следећим ултиматумом:

"Надамо се да ће челници нашег клуба ту одлуку донети узимајући у обзир став да је кључно да не појачавамо конкуренцију у борби за титулу", закључује се уз уопштене одреднице да ће клуб умети да упркос бројним одласцима селектира екипу кадру да одбрани титулу.

У то већ сумњамо с обзиром на то да је ПСЖ већ довео Нејмара, а да је Монако остао без Бернарда Силве, Тијемуе Бакајока, Бенжанима Мендија, Валера Жермеа, те да најбогатији клубови Европе нападају и Тому Лемара, Фабиња…

А што се овог захтева око "непојачавања" ривала у шампионској трци? Веома тешко, јер поред Пари Сен Жермена за Мбапеа се озбиљно интересовао само још Реал Мадрид, а и Краљевски клуб је одустао кад су Свеци почели да се разбацују милионима.

Иначе, према последњим медијсим спекулацијама, ПСЖ би прво позајмио Мбапеа, а потом га откупио на крају сезоне, пошто после плаћања 222.000.000 евра за Нејмара не сме баш да боде очи Уефи. Идеја на Парку принчева је да Монаков захтев за обештећењем спусте тако што ће у супротном правцу да пошаље Лукаса Моуру. Наравно, ако Кнежеви пристану.

Па да онда полуде Монакови "ултраси"... Баш да видимо и то.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар