Monakovi ultrasi (?) okrenuli leđa Mbapeu!

Neka ide i on i njegov klan, ali ne može u PSŽ! Pitanje je kako će na ovaj zahtev reagovati Dmitri Ribolovljev.

Fudbal 23.08.2017 | 15:00
Monakovi ultrasi (?) okrenuli leđa Mbapeu!
Prvo što nam je privuklo pažnju: otkud uopšte Monaku ultras navijači? Oni se i ovako muče da napune one ne preterano velike tribine stadiona Luj drugi. Međutim, izgleda da i tamo ima tvrdokornog jezgra, mada verovatno da za razliku od kolega sa drugih krajeva sveta tamo uoči utakmica pivo ne piju ispred diskonta, nego na jahtama dok krstare Azurnom obalom. Bilo kako, i oni imaju pravo glasa i žele da se njihova reč čuje. Tema je i te kako aktuelna i zove se - Kilijan Mbape!

Cela saga sa njegovim potencijalnim i čini se sve izvesnijim transferom u Pari Sen Žermen smučila se i pristalicama Kneževa. Posebno sume koje se pominju u vezi sa Mbapeom, a podsetimo da se uglavnom do sada pričalo o obeštećenju od 180.000.000 evra i bonusima u visini do 20.000.000. Sam fudbaler bi trebalo da dobije godišnju platu od oko 18.000.000 evra bruto, odnosno nešto više od 10.000.000 neto.

Čak su i prebogati stanovnici Monaka - a pretpostavićemo da su Monakovi ultrasi ipak barem građani Kneževine - zgroženi.

"Nijedan igrač ne vredi toliko miliona evra", podvlači se u saopštenju Monakovih navijača i jasno dodaje: "Takođe bismo želeli da podsetimo Kilijana Mbapea i njegov klan da niko, pa ni on, nije iznad institucije fudbalskog kluba Monako".

Takođe…

"Mi verujemo u tradicionalne vrednosti, u ljubav prema dresu, poštovanje prema klubu koji te je stvorio. I ne možemo da prihvatimo da jedan od naših igrača zahteva toliko para iako ima tek nekoliko desetina utakmica na profesionalnom nivou".

I to je sve u redu i verovatno bi se svaka navijačka grupa na svetu veoma slično ponela u datoj situaciji. Međutim, poslednje rečenice kratkog saopštenja mogle bi da napravi velike probleme upravi Monaka, pod uslovom da ultrasi tamo imaju ama baš bilo kakav uticaj na rukovodstvo kluba. Naime…

"Iskreno se nadamo da će, ako su ovi zahtevi o visini plate tačni, čelnici našeg kluba doneti neophodne odluke kako bi se ceo ovaj slučaj razrešio", pomirljivo su počeli Monakovi navijači pre no što su iznenadili javnost sledećim ultimatumom:

"Nadamo se da će čelnici našeg kluba tu odluku doneti uzimajući u obzir stav da je ključno da ne pojačavamo konkurenciju u borbi za titulu", zaključuje se uz uopštene odrednice da će klub umeti da uprkos brojnim odlascima selektira ekipu kadru da odbrani titulu.

U to već sumnjamo s obzirom na to da je PSŽ već doveo Nejmara, a da je Monako ostao bez Bernarda Silve, Tijemue Bakajoka, Benžanima Mendija, Valera Žermea, te da najbogatiji klubovi Evrope napadaju i Tomu Lemara, Fabinja…

A što se ovog zahteva oko "nepojačavanja" rivala u šampionskoj trci? Veoma teško, jer pored Pari Sen Žermena za Mbapea se ozbiljno interesovao samo još Real Madrid, a i Kraljevski klub je odustao kad su Sveci počeli da se razbacuju milionima.

Inače, prema poslednjim medijsim spekulacijama, PSŽ bi prvo pozajmio Mbapea, a potom ga otkupio na kraju sezone, pošto posle plaćanja 222.000.000 evra za Nejmara ne sme baš da bode oči Uefi. Ideja na Parku prinčeva je da Monakov zahtev za obeštećenjem spuste tako što će u suprotnom pravcu da pošalje Lukasa Mouru. Naravno, ako Kneževi pristanu.

Pa da onda polude Monakovi "ultrasi"... Baš da vidimo i to.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar