Мундијал 2030. у Јужној Америци?!

Фудбалски савези Уругваја и Аргентине поднеће заједничку кандидатуру за организацију Светског првенства 2030. године.

Фудбал 23.08.2017 | 10:00
Мундијал 2030. у Јужној Америци?!
Лионел Меси и његов саиграч из Барселоне Луис Суарез имаће "пуне руке посла" у наредном периоду. Репрезентативци Аргентине и Уругваја требало би да буду промотери својих држава у трци за добијања заједничке организације Светског шампионата 2030. године.

Председник Фудбалског савеза Уругваја Табаре Васкез изјавио је да ће 30. августа отићи у посету Аргентини и колеги Маурусију Макрију, а потом званично уручити захтев Међународној фудбалској федерацији (ФИФА) да те две државе организују Мундијал.

Оно што је прво договорено је да двојица фудбалера Барселоне буду промотери и покушају да својим утицајем допринесу добијању организације Мундијала у Јужној Америци.

Уругвај је два пута пута био домаћин највеће фудбалске смотре, првог Мундијала 1930. и две деценије касније, на којима је оба пута био шампион, док је Аргентина једном била организатор 1978, када је тадође била светски првак.

Аргентинци и Уругвајци јаког конкурента имаће у Кини која је изразила спремност да буде домаћин исте године најбољим светским репрезентацијама.

Наредно Светско првенство одржаће се у Русији следеће године, у Катару 2022, а 2026. се бира између САД, Мексика и Канаде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар