Mundijal 2030. u Južnoj Americi?!

Fudbalski savezi Urugvaja i Argentine podneće zajedničku kandidaturu za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine.

Fudbal 23.08.2017 | 10:00
Mundijal 2030. u Južnoj Americi?!
Lionel Mesi i njegov saigrač iz Barselone Luis Suarez imaće "pune ruke posla" u narednom periodu. Reprezentativci Argentine i Urugvaja trebalo bi da budu promoteri svojih država u trci za dobijanja zajedničke organizacije Svetskog šampionata 2030. godine.

Predsednik Fudbalskog saveza Urugvaja Tabare Vaskez izjavio je da će 30. avgusta otići u posetu Argentini i kolegi Maurusiju Makriju, a potom zvanično uručiti zahtev Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) da te dve države organizuju Mundijal.

Ono što je prvo dogovoreno je da dvojica fudbalera Barselone budu promoteri i pokušaju da svojim uticajem doprinesu dobijanju organizacije Mundijala u Južnoj Americi.

Urugvaj je dva puta puta bio domaćin najveće fudbalske smotre, prvog Mundijala 1930. i dve decenije kasnije, na kojima je oba puta bio šampion, dok je Argentina jednom bila organizator 1978, kada je tadođe bila svetski prvak.

Argentinci i Urugvajci jakog konkurenta imaće u Kini koja je izrazila spremnost da bude domaćin iste godine najboljim svetskim reprezentacijama.

Naredno Svetsko prvenstvo održaće se u Rusiji sledeće godine, u Kataru 2022, a 2026. se bira između SAD, Meksika i Kanade.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar