Партизан кренуо из "Динамика"...

На првом окупљању црно-белих само осморица кошаркаша, од којих су тројица ту на проби.  Партизан почео припреме са четворицом староседелаца и тројицом на проби! Чекају се Скин, Бејкер и Томић, прва утакмица за 19 дана. . .

Кошарка 08.08.2017 | 08:15
Партизан кренуо из "Динамика"...
Кошаркаши Партизана "упалили су моторе" у понедељак увече. На првом окупљању у СЦ "Динамик" на Дорћолу, где ће екипа тренирати барем до краја августа, тренеру Мирославу Николићу и његовим помоћницима Николи Марковићу и Аци Матовићу јавило се свега осам играча, од којих су тројица ту на проби. Долазак "новајлија" из Америке очекује се у недељу...

На првом окупљању уочи припрема за сезону 2017/18, од првотимаца били су присутни Вања Маринковић (у цивилу, не тренира због мањег здравственог проблема), Михајло Андрић, Никола Танасковић, Слободан Јовановић и Ђорђе Мајсторовић, док су на проби тренутно Ђорђе Тресач, Вук Обрадиновић и Алекса Новаковић.

Американци Џејми Скин и Ијан Бејкер стижу 13. августа, а Обрад Томић по завршетку обавеза у репрезентацији БиХ.

Досадашњи помоћни тренер Душан Кецман ове сезоне ће обављати функцију тим менаџера, док је нови клупски лекар легендарни др Мома Јаковљевић.

Прве контролне утакмице, против Темишвара и Олденбурга, на распореду су 26. и 27. августа, а затим следе и провере против Бешикташа и Игокее, турнир са Мегом и Локомотивом Кубањ, први АБА Суперкуп у Бару и генерална проба против Фенербахчеа 26. септембра (19.00) у дворани "Александар Николић".

Кошаркаши Партизана почели су с припремама за нову сезону! Нови тренер Мирослав Николић на првом тренингу имао је седам играча, од којих четворицу из прошле сезоне, односно тројицу на проби. 

Као што је најављено прозивка је извршена у дворани КК Динамик на Дорћолу, клуба који је до скора водио Мута Николић.  

Од староседелаца, условно речено, на првом тренингу појавили су се Михаило Андрић, Никола Танасковић, Слободан Јовановић и Ђорђе Мајсторовић. А кроз неколико наредних тренинга за дрес нашег највећег кошаркашког клуба покушаће да се изборе Ђорђе Тресач, Алекса Новаковић и Вук Обрадиновић.  

Треба поменути да је Вања Маринковић такође дошао на прозивку, али у цивилу, јер га чека лакша операција и пауза од две недеље. Око његовог статуса и понуде из Басконије надлежни у клубу нису желели да говоре. На првом тренингу црно-белих појавио се и Новица Величковић коме је уговор истекао. Он није тренирао, већ је само обавио катке разговоре са тренером Николићем и спортским директором Тодорићем.   

Екипи би ускоро требало да се придруже двојица Американаца Џејми Скин и Јан Бејкер, односно репрезентативац Босне и Херцеговине Обрад Томић. 

Када је у питању стручни штаб измене неће бити мале. Ненад Чанак напустио је исти и преузео суботички Спартак, док се Душан Кецман сели на позицију тим менаџера. 

Прву проверу кошаркаши Партизана имаће 26. августа против Темишвара, после чега следе утакмице против Олденбурга, Бешикташа и Игокее. Генерална проба са прваком Европе Фенербахчеом заказана је за 26. септемабр. Између ових дуела црно-беле очекује један турнир који организује Мега и Суперкупу Јадранске лиге.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар