Partizan krenuo iz "Dinamika"...

Na prvom okupljanju crno-belih samo osmorica košarkaša, od kojih su trojica tu na probi.  Partizan počeo pripreme sa četvoricom starosedelaca i trojicom na probi! Čekaju se Skin, Bejker i Tomić, prva utakmica za 19 dana. . .

Košarka 08.08.2017 | 08:15
Partizan krenuo iz "Dinamika"...
Košarkaši Partizana "upalili su motore" u ponedeljak uveče. Na prvom okupljanju u SC "Dinamik" na Dorćolu, gde će ekipa trenirati barem do kraja avgusta, treneru Miroslavu Nikoliću i njegovim pomoćnicima Nikoli Markoviću i Aci Matoviću javilo se svega osam igrača, od kojih su trojica tu na probi. Dolazak "novajlija" iz Amerike očekuje se u nedelju...

Na prvom okupljanju uoči priprema za sezonu 2017/18, od prvotimaca bili su prisutni Vanja Marinković (u civilu, ne trenira zbog manjeg zdravstvenog problema), Mihajlo Andrić, Nikola Tanasković, Slobodan Jovanović i Đorđe Majstorović, dok su na probi trenutno Đorđe Tresač, Vuk Obradinović i Aleksa Novaković.

Amerikanci Džejmi Skin i Ijan Bejker stižu 13. avgusta, a Obrad Tomić po završetku obaveza u reprezentaciji BiH.

Dosadašnji pomoćni trener Dušan Kecman ove sezone će obavljati funkciju tim menadžera, dok je novi klupski lekar legendarni dr Moma Jakovljević.

Prve kontrolne utakmice, protiv Temišvara i Oldenburga, na rasporedu su 26. i 27. avgusta, a zatim slede i provere protiv Bešiktaša i Igokee, turnir sa Megom i Lokomotivom Kubanj, prvi ABA Superkup u Baru i generalna proba protiv Fenerbahčea 26. septembra (19.00) u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Košarkaši Partizana počeli su s pripremama za novu sezonu! Novi trener Miroslav Nikolić na prvom treningu imao je sedam igrača, od kojih četvoricu iz prošle sezone, odnosno trojicu na probi. 

Kao što je najavljeno prozivka je izvršena u dvorani KK Dinamik na Dorćolu, kluba koji je do skora vodio Muta Nikolić.  

Od starosedelaca, uslovno rečeno, na prvom treningu pojavili su se Mihailo Andrić, Nikola Tanasković, Slobodan Jovanović i Đorđe Majstorović. A kroz nekoliko narednih treninga za dres našeg najvećeg košarkaškog kluba pokušaće da se izbore Đorđe Tresač, Aleksa Novaković i Vuk Obradinović.  

Treba pomenuti da je Vanja Marinković takođe došao na prozivku, ali u civilu, jer ga čeka lakša operacija i pauza od dve nedelje. Oko njegovog statusa i ponude iz Baskonije nadležni u klubu nisu želeli da govore. Na prvom treningu crno-belih pojavio se i Novica Veličković kome je ugovor istekao. On nije trenirao, već je samo obavio katke razgovore sa trenerom Nikolićem i sportskim direktorom Todorićem.   

Ekipi bi uskoro trebalo da se pridruže dvojica Amerikanaca Džejmi Skin i Jan Bejker, odnosno reprezentativac Bosne i Hercegovine Obrad Tomić. 

Kada je u pitanju stručni štab izmene neće biti male. Nenad Čanak napustio je isti i preuzeo subotički Spartak, dok se Dušan Kecman seli na poziciju tim menadžera. 

Prvu proveru košarkaši Partizana imaće 26. avgusta protiv Temišvara, posle čega slede utakmice protiv Oldenburga, Bešiktaša i Igokee. Generalna proba sa prvakom Evrope Fenerbahčeom zakazana je za 26. septemabr. Između ovih duela crno-bele očekuje jedan turnir koji organizuje Mega i Superkupu Jadranske lige.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar