Спортандо: Ајверсон потписује за Звезду!

Звезда наставља да се појачава – стиже Ајверсон? Црвена звезда и амерички центар Колтон Ајверсон близу су договора о сарадњи, преноси специјализовани кошаркашки портал 'Спортандо'.  Црвено-бели настављају да се ојачавају у свим линијама.

Кошарка 30.07.2017 | 19:15
Спортандо: Ајверсон потписује за Звезду!
Како се наводи, две стране веома су близу коначног договора, па се очекује да се Ајверсон у наредних неколико дана појави на Малом Калемегдану.

Американац има 28 година, висок је 213 центиметара и игра на позицији центра, а прошле године наступао је за Макаби из Тел Авива.

И даље је под уговором са 'Поносом Израела', али нови тренер Невен Спахија је одмах по доласку рекао да не рачуна на њега.

После колеџа у Минесоти и Колораду, у Европу је дошао 2013. када је постао члан Бешикташа, а наступао је још и за Пинар Каршијаку и Лаборал Кучу.

Прошле сезоне започео је 24 од 30 утакмица у Евролиги и, за нешто више од 20 минута на паркету по сусрету, у просеку бележио седам поена, шест скокова и 0,7 блокада.

Уколико до сарадње дође, српски и регионални шампион би практично 'затворио' ростер под кошем, пошто су у суботу међу црвено-беле стигла да Србина из НЦАА лиге –Никола Јовановић и Стефан Јанковић, док је се пре неколико дана у Звезду вратио Марко Кешељ.

Имајући у виду да је Звезда, после нове трипле круне, остала без готово комплетног играчког кадра, што је изузетно добро и наплатила, као и тренера Дејана Радоњића, треба очекивати још неколико веома квалитетних појачања.



Црвена звезда се не зауставља! Само неколико дана пошто је решена велика брига у виду исплаћивања заосталих дуговања некадашњем плејмејкеру Галу Мекелу и скидање суспензије регистрације нових играча (БАТ), шампион Јадрана и Србије наставља да јача тим на свим позицијама. После Марка Кешеља и НЦАА тандема Никола Јовановић - Стефан Јанковић, Црвена звезда доводи вероватно и последње појачање на позицији центра - Колтона Ајверсона!

Према информацијама специјализованог кошаркашког портала Спортандо, Ајверсон је практично на прагу Малог Калемегдана и само је питање тренутка када ће искусни амерички тешкаш ставити параф на уговор. 

Црвена звезда би тако затворила круг на позицијама центра и крилног центра, јер би у ротацији имала староседеоца Милка Бјелицу, те Јовановић и Јанковића, где практично сви могу да задовоље потребе на оба места, док би Ајверсон био чиста „петица“ с дугогодишњим евролигашким искуством. Тако би се надоместили одласци Луке Митровића, Огњена Кузмићаи Диона Томпсона. 

Ајверсон је правно и даље члан Макабија из Тел Авива, али се налази на листи за одстрел од доласка новог тренера Невена Спахије, који је спремио тим за потпуну реконструкцију. Понос Израела већ је напустио центар Мајк Цирбес, као и Квинси Милер, Гал Мекел, Гај Пнини, Јогев Охајон и Ендрју Гаудлок. 

После све извеснијег доласка Колтона Ајверсона, Црвена звезда бациће фокус на довођење играча на нижим позицијама. На првом месту плејмејкера Николу Радичевића, кога такође жели и Алба, а онда и још једног организатора игре, те замену Марка Гудурића. 

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар