Sportando: Ajverson potpisuje za Zvezdu!

Zvezda nastavlja da se pojačava – stiže Ajverson? Crvena zvezda i američki centar Kolton Ajverson blizu su dogovora o saradnji, prenosi specijalizovani košarkaški portal 'Sportando'.  Crveno-beli nastavljaju da se ojačavaju u svim linijama.

Košarka 30.07.2017 | 19:15
Sportando: Ajverson potpisuje za Zvezdu!
Kako se navodi, dve strane veoma su blizu konačnog dogovora, pa se očekuje da se Ajverson u narednih nekoliko dana pojavi na Malom Kalemegdanu.

Amerikanac ima 28 godina, visok je 213 centimetara i igra na poziciji centra, a prošle godine nastupao je za Makabi iz Tel Aviva.

I dalje je pod ugovorom sa 'Ponosom Izraela', ali novi trener Neven Spahija je odmah po dolasku rekao da ne računa na njega.

Posle koledža u Minesoti i Koloradu, u Evropu je došao 2013. kada je postao član Bešiktaša, a nastupao je još i za Pinar Karšijaku i Laboral Kuču.

Prošle sezone započeo je 24 od 30 utakmica u Evroligi i, za nešto više od 20 minuta na parketu po susretu, u proseku beležio sedam poena, šest skokova i 0,7 blokada.

Ukoliko do saradnje dođe, srpski i regionalni šampion bi praktično 'zatvorio' roster pod košem, pošto su u subotu među crveno-bele stigla da Srbina iz NCAA lige –Nikola Jovanović i Stefan Janković, dok je se pre nekoliko dana u Zvezdu vratio Marko Kešelj.

Imajući u vidu da je Zvezda, posle nove triple krune, ostala bez gotovo kompletnog igračkog kadra, što je izuzetno dobro i naplatila, kao i trenera Dejana Radonjića, treba očekivati još nekoliko veoma kvalitetnih pojačanja.



Crvena zvezda se ne zaustavlja! Samo nekoliko dana pošto je rešena velika briga u vidu isplaćivanja zaostalih dugovanja nekadašnjem plejmejkeru Galu Mekelu i skidanje suspenzije registracije novih igrača (BAT), šampion Jadrana i Srbije nastavlja da jača tim na svim pozicijama. Posle Marka Kešelja i NCAA tandema Nikola Jovanović - Stefan Janković, Crvena zvezda dovodi verovatno i poslednje pojačanje na poziciji centra - Koltona Ajversona!

Prema informacijama specijalizovanog košarkaškog portala Sportando, Ajverson je praktično na pragu Malog Kalemegdana i samo je pitanje trenutka kada će iskusni američki teškaš staviti paraf na ugovor. 

Crvena zvezda bi tako zatvorila krug na pozicijama centra i krilnog centra, jer bi u rotaciji imala starosedeoca Milka Bjelicu, te Jovanović i Jankovića, gde praktično svi mogu da zadovolje potrebe na oba mesta, dok bi Ajverson bio čista „petica“ s dugogodišnjim evroligaškim iskustvom. Tako bi se nadomestili odlasci Luke Mitrovića, Ognjena Kuzmićai Diona Tompsona. 

Ajverson je pravno i dalje član Makabija iz Tel Aviva, ali se nalazi na listi za odstrel od dolaska novog trenera Nevena Spahije, koji je spremio tim za potpunu rekonstrukciju. Ponos Izraela već je napustio centar Majk Cirbes, kao i Kvinsi Miler, Gal Mekel, Gaj Pnini, Jogev Ohajon i Endrju Gaudlok. 

Posle sve izvesnijeg dolaska Koltona Ajversona, Crvena zvezda baciće fokus na dovođenje igrača na nižim pozicijama. Na prvom mestu plejmejkera Nikolu Radičevića, koga takođe želi i Alba, a onda i još jednog organizatora igre, te zamenu Marka Gudurića. 

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar