Дјетињство саткано од бола

Детињство Ружице Сокић било је саткано од бола, а ни живот је касније није мазио.

Забава 25.07.2017 | 15:58
Дјетињство саткано од бола
Глумица је више пута истицала да је овај период детињства за њу био трагичан, и да агонијама кроз које је њена породица пролазила тих година није било краја.
 
- У трособан стан убацили су нам породицу неког фризера јер је то била руска формула становања - испричала је Ружица у интервјуу за Сторy 2006. године.



Она је истицала да су ти људи са којима су живели малтретирали њену породицу.

- Нарочито су малтретирали мог оца који је због вербалног деликта био прокажен и затваран. Чак су и мене саслушавали, али нисам дозволила да мржња никне у мом бићу. Никога не мрзим, па ни те људе који су ми уништили живот - истакла је глумица једном приликом.

Била је прва у својој генерацији глумаца која је опсовала на сцени, а није се суздржавала ни да се успротиви када је сматрала да је то потребно, нарочито када су јој одузели улогу у најскупљем југословенском ратном филму "Сутјеска" у коме је требало да игра поред Ричарда Бартона.



Ружица је била у срећном браку са Мирославом Лукићем, али је донела одлуку да не жели да има децу и то из жеље да буде слободна јер је одрасла у веома тешким условима.

Ова глумачка величина преминула је 19. децембра 2013. године, на одељењу неурохирургије Клиничког центра Србије. 

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Циии

25.07.2017 14:39

А које је тек муке имала у посратном периоду у Бања Луци око земљишта којег је надлиједила од мајке. Тајкуни и општинари су је малтретирали у намјери да јој отму парцелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микаца

25.07.2017 15:56

Увјек вољена и драга особа да јој драги бог подари све моје зеље а тоје исто стоби зазељео самом себи .бог јој подаријо краљество небеско..

Name

Парцела је отета

25.07.2017 19:45

Парцелу је отео Миленко Чичић Калдера.А покојна Ружица није хтјела ништа за себе.У интервју за седмичне новине које су се штампале у Бања Луци заборавио сам им име изјавила је да би све оставила дому за незбринуту дјецу.Како год нека има мир и радост на оном свијету.

ОДГОВОРИТЕ