ЛЕ: Жељо немоћан у Шведској!

Фудбалери сарајевског Жељезничара поражени су на "Френдс Арени" од АИК-а из Солне који ће се у наредном колу квалификација за Лигу Европе састати са португалском Брагом.

Фудбал 20.07.2017 | 21:30
ЛЕ: Жељо немоћан у Шведској!
Жељезничар још није зрео за Европу. Плави са Грбавице су поражени на "Френдс Арени" од АИК-а из Солне укупним резултатом 2:0. У правој такмичарској утакмици Жељо је солидно парирао домаћину и имао своје прилике али их није успио материјализовати, посебно ће да жали Николић који је промашио најбољу шансу за госте.

У реваншу у Шведској осим прилике Марканена није било пуно тога да се види у првом полувремену. Жељезничар је стајао дубоко у својој половини и чеко прилику за контру док је АИК, који је имао више од игре, покушавао да дугим лоптама брзо промијени страну и на тај начин пробије одбрану Жеље и угрози гол Кјосевског.

У другом полувремену играчи из Сарајева су јако лоше отворили и након прекида Јохансон је измакао одбрани и матирао Косјевског. Након тога услиједио је црни период у игри Жеље и само сјајним реакцијама Косјевског су одржали активан резултат. Тим са Грбавице је најбољу прилику имао преко Николића који је изашао 1 на 1 са Линером али је лоше шутирао. Наду за пролаз даље и двомеч са Брагом Плавима је угасио Хенок Гоитом након споре реакције одбране Жељезничара.

Тим са Грбавице је одиграо борбено и мотивисано и имао своје прилике, нажалост то није било довољно да би се савладао АИК који ће морати да одигра много боље ако жели даље поред португалске Браге.

ЗАНИМЉИВОСТИ:

- Жељезничар је до сада у Европи одиграо 65 утакмица, те остварио учинак од 23 побједе, 15 ремија и 27 пораза, уз негативну гол разлику 76:87.
- Швеђани су у сезони 2012/13. изборили пласман у групну фазу Лиге Европе.
- Укупно је АИК шампион Шведске био 11 пута, те освојио осам националних купова.
- Први пут када се АИК пласирао на међународну сцену, у сезони 1964/65. у Интернационалном купу (касније Интертото куп), ривал у групи било му је ФК Сарајево. Обје екипе забиљежиле су по побједу резултатом 2:0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар