LE: Željo nemoćan u Švedskoj!

Fudbaleri sarajevskog Željezničara poraženi su na "Frends Areni" od AIK-a iz Solne koji će se u narednom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sastati sa portugalskom Bragom.

Fudbal 20.07.2017 | 21:30
LE: Željo nemoćan u Švedskoj!
Željezničar još nije zreo za Evropu. Plavi sa Grbavice su poraženi na "Frends Areni" od AIK-a iz Solne ukupnim rezultatom 2:0. U pravoj takmičarskoj utakmici Željo je solidno parirao domaćinu i imao svoje prilike ali ih nije uspio materijalizovati, posebno će da žali Nikolić koji je promašio najbolju šansu za goste.

U revanšu u Švedskoj osim prilike Markanena nije bilo puno toga da se vidi u prvom poluvremenu. Željezničar je stajao duboko u svojoj polovini i čeko priliku za kontru dok je AIK, koji je imao više od igre, pokušavao da dugim loptama brzo promijeni stranu i na taj način probije odbranu Želje i ugrozi gol Kjosevskog.

U drugom poluvremenu igrači iz Sarajeva su jako loše otvorili i nakon prekida Johanson je izmakao odbrani i matirao Kosjevskog. Nakon toga uslijedio je crni period u igri Želje i samo sjajnim reakcijama Kosjevskog su održali aktivan rezultat. Tim sa Grbavice je najbolju priliku imao preko Nikolića koji je izašao 1 na 1 sa Linerom ali je loše šutirao. Nadu za prolaz dalje i dvomeč sa Bragom Plavima je ugasio Henok Goitom nakon spore reakcije odbrane Željezničara.

Tim sa Grbavice je odigrao borbeno i motivisano i imao svoje prilike, nažalost to nije bilo dovoljno da bi se savladao AIK koji će morati da odigra mnogo bolje ako želi dalje pored portugalske Brage.

ZANIMLJIVOSTI:

- Željezničar je do sada u Evropi odigrao 65 utakmica, te ostvario učinak od 23 pobjede, 15 remija i 27 poraza, uz negativnu gol razliku 76:87.
- Šveđani su u sezoni 2012/13. izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope.
- Ukupno je AIK šampion Švedske bio 11 puta, te osvojio osam nacionalnih kupova.
- Prvi put kada se AIK plasirao na međunarodnu scenu, u sezoni 1964/65. u Internacionalnom kupu (kasnije Intertoto kup), rival u grupi bilo mu je FK Sarajevo. Obje ekipe zabilježile su po pobjedu rezultatom 2:0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar