Знамо шта Партизановци тренутно највише гуглају!

И овај податак ће вероватно бити предмет многих опклада.

Фудбал 20.07.2017 | 19:15
Знамо шта Партизановци тренутно највише гуглају!
Сеyдоуба Соумах хеигхт (Сејдубу Сума висина) најтраженији је појам који су навијачи Партизана претраживали протеклих дана на интернету. И наравно, тај податак су нашироко коментарисали на друштвеним мрежама након што је потврђено да је Сума ново појачање шампиона Србије.

Малени везиста из Гвинеје висок је, ако је веровати Трансфермаркту, 161 цм. Да, Сејдубу Сума је најнижи фудбалер у новијој историји Партизана.

Нижи је чак и од Дијега Арманда Марадоне (165 цм), а ни у фудбалској историји света нема много нижих спортиста од њега (сазнајте ко су 10 најнижих фудбалера у историји).

Него, да се вратимо на ФК Партизан.

Када смо кренули у полемику о црно-белим "џиновима" први нам је на памет пао Никица Клинчарски кога су звали "Партизанов атомски мрав". Међутим, још нисмо успели да пронађемо тачну информацију о његовој висини, а прелистали смо више фанзина. Онда смо се од старије генерације сетили и Бајра Жупића, за кога пронађосмо да је висок 176 цм.

Фокусирали смо се на новије доба ФК Партизана, за коју постоје званични подаци. Веровали или не - једини играч нижи од 170 цм још тамнопути офанзивни везиста Алмами Мореира. Он је са црно-белима освојио пет трофеја и један је до најбољих странаца који су задужили дрес у Хумској.

Цела листа изгледа овако:

1. Сејдубу Сума 161 цм
2. Алмами Мореира 167 цм
3. Андрија Живковић 170 цм
4. Зоран Тошић 171 цм
5. Љубиша Ранковић 171 цм
6. Џони Новак 172 цм
7. Марко Јанковић 172 цм
8. Марко Голубовић 173 цм
9. Алберт Нађ 174 цм
10. Александар Лазевски 174 цм

Док смо претраживали податке за ову листу, сетили смо се и чувене изјаве кипарског голмана Николаса Аспрогениса. Када су га питали да упореди Ивицу Краља и себе, он је одговорио: "Кад си виши - дужи си, кад си нижи - бржи си".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар