Znamo šta Partizanovci trenutno najviše guglaju!

I ovaj podatak će verovatno biti predmet mnogih opklada.

Fudbal 20.07.2017 | 19:15
Znamo šta Partizanovci trenutno najviše guglaju!
Seydouba Soumah height (Sejdubu Suma visina) najtraženiji je pojam koji su navijači Partizana pretraživali proteklih dana na internetu. I naravno, taj podatak su naširoko komentarisali na društvenim mrežama nakon što je potvrđeno da je Suma novo pojačanje šampiona Srbije.

Maleni vezista iz Gvineje visok je, ako je verovati Transfermarktu, 161 cm. Da, Sejdubu Suma je najniži fudbaler u novijoj istoriji Partizana.

Niži je čak i od Dijega Armanda Maradone (165 cm), a ni u fudbalskoj istoriji sveta nema mnogo nižih sportista od njega (saznajte ko su 10 najnižih fudbalera u istoriji).

Nego, da se vratimo na FK Partizan.

Kada smo krenuli u polemiku o crno-belim "džinovima" prvi nam je na pamet pao Nikica Klinčarski koga su zvali "Partizanov atomski mrav". Međutim, još nismo uspeli da pronađemo tačnu informaciju o njegovoj visini, a prelistali smo više fanzina. Onda smo se od starije generacije setili i Bajra Župića, za koga pronađosmo da je visok 176 cm.

Fokusirali smo se na novije doba FK Partizana, za koju postoje zvanični podaci. Verovali ili ne - jedini igrač niži od 170 cm još tamnoputi ofanzivni vezista Almami Moreira. On je sa crno-belima osvojio pet trofeja i jedan je do najboljih stranaca koji su zadužili dres u Humskoj.

Cela lista izgleda ovako:

1. Sejdubu Suma 161 cm
2. Almami Moreira 167 cm
3. Andrija Živković 170 cm
4. Zoran Tošić 171 cm
5. Ljubiša Ranković 171 cm
6. Džoni Novak 172 cm
7. Marko Janković 172 cm
8. Marko Golubović 173 cm
9. Albert Nađ 174 cm
10. Aleksandar Lazevski 174 cm

Dok smo pretraživali podatke za ovu listu, setili smo se i čuvene izjave kiparskog golmana Nikolasa Asprogenisa. Kada su ga pitali da uporedi Ivicu Kralja i sebe, on je odgovorio: "Kad si viši - duži si, kad si niži - brži si".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar