Живот није мазио Миру Бањац

Глумицу Миру Бањац живот није мазио, али она никада није одустајала, корачала је кроз живот уздигнуте главе.

Забава 18.07.2017 | 14:57
Живот није мазио Миру Бањац
Иако је напунила 88 година и даље ради. У једном тренутку живота наша глумачка легенда имала је велике дугове.

Још у детињству одрастала је у току страшног рата и ужаса.

– Ја, у ствари, уопште и нисам била дете. Била сам, ето, неко биће. Одрасла сам у току страшног рата и ужаса. Друго, живела сам код бабе. Мој отац је био Американац. Довели су га овде кад је имао двадесет и неку годину. Није ни знао српски, оженили су га мојом мајком која је била лепа девојка – рекла је у једном интервју Мира Бањац, а онда насатавила да су њени родитељи живели свега четири године заједно, а онда се тата вратио за Америку, с обећањем да ће послати њеној мами папире за њу и малу Миру. Желео је да и оне дођу. Обећање је испунио, али се десило нешто што ће дуго памтити - рекла је Мира и додала:

– Моји ујаци нису дали. И тако, ми не одосмо. Онда је мајка отишла у Београд, где се запослила. Примаче се рат, затворише се границе између Србије и Хрватске, она оста у Београду, ја у Ердевику, где сам и рођена, код бабе и тетке по оцу, која је такође дошла из Америке и слабо говорила српски. Те две жене су се страховито свађале, а ја сам живела у томе и у чежњи за мајком. Због њих две, баке и тетке, никада нисам научила енглески – испричала је глумица.

Мира Бањац је у једном кризном моменту размишљала да себи одузме живот. Није имала пара, а дуговала је доста новца:

- Јаукала сам београдским улицама, била сам на ивици да се убијем. Морала сам да позајмљујем новац. Прво сам наишла на зеленаше, који су узимали по три пута више и то је био рашомон. Једног дана сам отишла у хотел "Метропол", наручила кафу, села да напишем писмо и хтела да се бацим доле - рекла је ова храбра жена.

(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар