Život nije mazio Miru Banjac

Glumicu Miru Banjac život nije mazio, ali ona nikada nije odustajala, koračala je kroz život uzdignute glave.

Zabava 18.07.2017 | 14:57
Život nije mazio Miru Banjac
Iako je napunila 88 godina i dalje radi. U jednom trenutku života naša glumačka legenda imala je velike dugove.

Još u detinjstvu odrastala je u toku strašnog rata i užasa.

– Ja, u stvari, uopšte i nisam bila dete. Bila sam, eto, neko biće. Odrasla sam u toku strašnog rata i užasa. Drugo, živela sam kod babe. Moj otac je bio Amerikanac. Doveli su ga ovde kad je imao dvadeset i neku godinu. Nije ni znao srpski, oženili su ga mojom majkom koja je bila lepa devojka – rekla je u jednom intervju Mira Banjac, a onda nasatavila da su njeni roditelji živeli svega četiri godine zajedno, a onda se tata vratio za Ameriku, s obećanjem da će poslati njenoj mami papire za nju i malu Miru. Želeo je da i one dođu. Obećanje je ispunio, ali se desilo nešto što će dugo pamtiti - rekla je Mira i dodala:

– Moji ujaci nisu dali. I tako, mi ne odosmo. Onda je majka otišla u Beograd, gde se zaposlila. Primače se rat, zatvoriše se granice između Srbije i Hrvatske, ona osta u Beogradu, ja u Erdeviku, gde sam i rođena, kod babe i tetke po ocu, koja je takođe došla iz Amerike i slabo govorila srpski. Te dve žene su se strahovito svađale, a ja sam živela u tome i u čežnji za majkom. Zbog njih dve, bake i tetke, nikada nisam naučila engleski – ispričala je glumica.

Mira Banjac je u jednom kriznom momentu razmišljala da sebi oduzme život. Nije imala para, a dugovala je dosta novca:

- Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da se ubijem. Morala sam da pozajmljujem novac. Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel "Metropol", naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole - rekla je ova hrabra žena.

(Alo)

Komentari / 0

Ostavite komentar