Званично: Гудурић је играч Фенербахчеа!

Фенербахче потврдио – Гудурић на Босфору! Млади српски кошаркаш Марко Гудурић прешао је из Црвене звезде у редове шампиона Европе Фенербахчеа.  Српски кошаркаш потписао уговор до лета 2021. године.

Кошарка 14.07.2017 | 22:45
Званично: Гудурић је играч Фенербахчеа!
Сада је и званично! Марко Гудурић нови је члан шампиона Европе, Фенербахчеа. Турски клуб је на свом сајту објавио да је Гудурић потписао уговор на четири године. Иако финансијски детаљи нису том приликом саопштени, први човек Црвене звезде Небојша Човић изјавио је да се ради о трансферу вредном 1.000.000 евра.

То је највећи трансфер клуба уз онај од пре две године када је Никола Калинић прешао такође у Фенербахче за идентичну суму. 

Гудурић је прошле сезоне у дресу Црвене звезде у Евролиги просечно бележио 7,8 поена и 1,8 скокова по утакмици. Он првотимац црвено-белих постао у јесен 2015. године, а није му било потребно много да на себе скрене пажњу и у Евролиги.

Иначе, Гудурић би у тиму Фенербахчеа требало да ускочи на позицију коју је играо Богдан Богдановић, нови члан НБА лигаша Сакраменто Кингса. 

Екипа Жељка Обрадовића је Гудурића јавности представила као једног од најталентованијих српских и европских кошаркаша кога краси одличан разноврсан шут, високо самопоуздање и сјајан преглед игре.

Гудурић је потписао уговор до лета 2021. године. Пре њега у Фенер је дошао Николо Мели, док су уговоре продужили Никола Калинић, Луиђи Датоме, Костас Слукас и Барис Херсек.

Осим Богдановића, шампионски тим је због НБА лиге напустио још један носилац игре, центар Екпе Јудо.

У досадашњем току прелазног рока редове Црвене звезде напустили су Стефан Јовић, Чарлс Џенкинс, Лука Митровић, Дион Томпсон, Нејт Волтерс и Марко Симоновић, на излазним вратима је и Огњен Кузмић, док је Бранко Лазић у чевтртак продужио уговор са београдским клубом. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар