Zvanično: Gudurić je igrač Fenerbahčea!

Fenerbahče potvrdio – Gudurić na Bosforu! Mladi srpski košarkaš Marko Gudurić prešao je iz Crvene zvezde u redove šampiona Evrope Fenerbahčea.  Srpski košarkaš potpisao ugovor do leta 2021. godine.

Košarka 14.07.2017 | 22:45
Zvanično: Gudurić je igrač Fenerbahčea!
Sada je i zvanično! Marko Gudurić novi je član šampiona Evrope, Fenerbahčea. Turski klub je na svom sajtu objavio da je Gudurić potpisao ugovor na četiri godine. Iako finansijski detalji nisu tom prilikom saopšteni, prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović izjavio je da se radi o transferu vrednom 1.000.000 evra.

To je najveći transfer kluba uz onaj od pre dve godine kada je Nikola Kalinić prešao takođe u Fenerbahče za identičnu sumu. 

Gudurić je prošle sezone u dresu Crvene zvezde u Evroligi prosečno beležio 7,8 poena i 1,8 skokova po utakmici. On prvotimac crveno-belih postao u jesen 2015. godine, a nije mu bilo potrebno mnogo da na sebe skrene pažnju i u Evroligi.

Inače, Gudurić bi u timu Fenerbahčea trebalo da uskoči na poziciju koju je igrao Bogdan Bogdanović, novi član NBA ligaša Sakramento Kingsa. 

Ekipa Željka Obradovića je Gudurića javnosti predstavila kao jednog od najtalentovanijih srpskih i evropskih košarkaša koga krasi odličan raznovrsan šut, visoko samopouzdanje i sjajan pregled igre.

Gudurić je potpisao ugovor do leta 2021. godine. Pre njega u Fener je došao Nikolo Meli, dok su ugovore produžili Nikola Kalinić, Luiđi Datome, Kostas Slukas i Baris Hersek.

Osim Bogdanovića, šampionski tim je zbog NBA lige napustio još jedan nosilac igre, centar Ekpe Judo.

U dosadašnjem toku prelaznog roka redove Crvene zvezde napustili su Stefan Jović, Čarls Dženkins, Luka Mitrović, Dion Tompson, Nejt Volters i Marko Simonović, na izlaznim vratima je i Ognjen Kuzmić, dok je Branko Lazić u čevtrtak produžio ugovor sa beogradskim klubom. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar