Јанузај "оживљава" каријеру у Шпанији!

Некада велика нада Манчестер јунајтеда сели се на Пиринеје.

Фудбал 14.07.2017 | 19:00
Јанузај "оживљава" каријеру у Шпанији!
Када га је Алекс Фергусон регистровао за први тим Манчестер јунајтеда уочи сезоне 2013/14, навијачи клуба са Олд Трафорда понадали су се да би Аднан Јанузај могао бити нови Кристијано Роналдо.

Тада 18-годишњи Белгијанац, доведен из Андерлехта, потписао је уговор на пет година, међутим, у 63 наступа за Јунајтед успео је да упише свега пет голова и шест асистенција, што је далеко испод потенцијала који су му предвиђали енглески медији.

Нису помогле позајмице Борусији Дортмунд и Сандерленду па ће, по свему судећи, доћи до растанка Аднана Јанузаја и Манчестер јунајтеда.

Аднан Јанузај (22) је званично представљен као нови фудбалер Реал Сосиједада. Белгијски репрезентатативац потврђен је као друго појачање клуба са "Аноете" после Дијега Љорентеа који је стигао из Реал Мадрида крајем прошлог месеца.

Млади офанзивни фудбалер наступаће у плаво-белом дресу у наредних пет сезона, након што је Манчестер Јунајтед прихватио понуду баскијског тима. Црвени ђаволи и Сосиједад договорили су се око обештећења од 10.000.000 евра с тим што је Јунајтед задржао могућност да откупи назад фудбалера.

После две неубедљиве сезоне на позајмицама у Дортмунду и у Сандерленду, Жозе Мурињо је одлучио да омогући младом фудбалеру да овог лета започне каријеру испочетка у новој средини, где га је сачекао дрес са бројем осам.

Ваљда је и младом офанзивцу јасно да више нема права на грешку.

Поједини бивши тренери младог фубалера (Луј Ван Гал и Томас Тухел) негативно су говорили о његовом понашању и ставу, наводећи то као главне разлоге зашто су га изостављали из тима. Видећемо хоће ли некадашњи репрезентативац Шпаније и петоструки национални шампион, а једном и првак Европе са Барселоном, Еузебио Сакристан, успети да га врати на пут успеха...

Сосиједад ће предстојећу сезону почети двомечом 3. кола квалификација за Лигу Европе.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар