Januzaj "oživljava" karijeru u Španiji!

Nekada velika nada Mančester junajteda seli se na Pirineje.

Fudbal 14.07.2017 | 19:00
Januzaj "oživljava" karijeru u Španiji!
Kada ga je Aleks Ferguson registrovao za prvi tim Mančester junajteda uoči sezone 2013/14, navijači kluba sa Old Traforda ponadali su se da bi Adnan Januzaj mogao biti novi Kristijano Ronaldo.

Tada 18-godišnji Belgijanac, doveden iz Anderlehta, potpisao je ugovor na pet godina, međutim, u 63 nastupa za Junajted uspeo je da upiše svega pet golova i šest asistencija, što je daleko ispod potencijala koji su mu predviđali engleski mediji.

Nisu pomogle pozajmice Borusiji Dortmund i Sanderlendu pa će, po svemu sudeći, doći do rastanka Adnana Januzaja i Mančester junajteda.

Adnan Januzaj (22) je zvanično predstavljen kao novi fudbaler Real Sosijedada. Belgijski reprezentatativac potvrđen je kao drugo pojačanje kluba sa "Anoete" posle Dijega Ljorentea koji je stigao iz Real Madrida krajem prošlog meseca.

Mladi ofanzivni fudbaler nastupaće u plavo-belom dresu u narednih pet sezona, nakon što je Mančester Junajted prihvatio ponudu baskijskog tima. Crveni đavoli i Sosijedad dogovorili su se oko obeštećenja od 10.000.000 evra s tim što je Junajted zadržao mogućnost da otkupi nazad fudbalera.

Posle dve neubedljive sezone na pozajmicama u Dortmundu i u Sanderlendu, Žoze Murinjo je odlučio da omogući mladom fudbaleru da ovog leta započne karijeru ispočetka u novoj sredini, gde ga je sačekao dres sa brojem osam.

Valjda je i mladom ofanzivcu jasno da više nema prava na grešku.

Pojedini bivši treneri mladog fubalera (Luj Van Gal i Tomas Tuhel) negativno su govorili o njegovom ponašanju i stavu, navodeći to kao glavne razloge zašto su ga izostavljali iz tima. Videćemo hoće li nekadašnji reprezentativac Španije i petostruki nacionalni šampion, a jednom i prvak Evrope sa Barselonom, Euzebio Sakristan, uspeti da ga vrati na put uspeha...

Sosijedad će predstojeću sezonu početi dvomečom 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar