Промјена курса у Барселони...!

Паулињо - ДА, Бељерин НЕ! Одлука на највишем нивоу у клубу, добре вести из Кине.

Фудбал 14.07.2017 | 17:00
Промјена курса у Барселони...!
Барселона је дигла руке од Ектора Бељерина, а свим силама ће покушати да промовишеПаулиња као прво велико појачање ове сезоне.

Јуче је одржан клупски састанак на највишем нивоу, на којем су присуствовали тренерЕрнесто Валверде, нови спортски директор Пеп Сегура, технички сектретар (донедвано човек задужен за трансфере) Роберт Фернандез и председников близак сарадник Урбано Ортега. Најважнији закључак састанак је да Барселона одустаје од покушаја довођења ЕктораБељерина.

Дакле, Барселона мења курс у прелазном року што не значи да неће довести десног бека. Али процена је да Бељерин није вредан натезања са Арсеналом целог лета и вероватних 40.000.000 евра и више колико би коштао на крају. Валверде је рекао управи да може да се нађе и јефтиније и допступније решење за десног бека.

Друга битна одлука са састанка је апсолутно јединство у намери да се Паулињо доведе као прво велико појачање (прво званично појачање је Деулофеу, али он није велико) овог лета.

Паулињо је играч којег тренер Валверде жарко жели, а управа клуба ради све што је могуће да га доведе. Међутим, кинески Гуангџоу за који игра Паулињо је непопустљив, већ су одбили 20.000.000, па 25.000.000 евра од Барселоне. Мало су попустили када су рекли да долази у обзир да Паулињо оде следеће зиме, али Барселони и играчу се жури да то буде овог лета. Откупна клаузула је 40.000.000 евра, а Паулињо има уговор до 2020. године.  

Охрабрујуће вести су стигле јутрос из Кине. Гуангџоу је довео бразилског везистуМурикија. Који је тренутно пети странац у екипи. Правило је да сваки клуб може да има четири странца што значи да неко мора да оде јер се прелазни рок у Кини завршава за два дана. То ће вероватно бити Паулињо чије место ће попунити Мурики...

Барселона неће да палти клаузулу, узда се у чврсту вољу играча, а последња понуда Кинезима износи 25.000.000 евра плус 2.000.000 кроз бонусе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар