Promjena kursa u Barseloni...!

Paulinjo - DA, Beljerin NE! Odluka na najvišem nivou u klubu, dobre vesti iz Kine.

Fudbal 14.07.2017 | 17:00
Promjena kursa u Barseloni...!
Barselona je digla ruke od Ektora Beljerina, a svim silama će pokušati da promovišePaulinja kao prvo veliko pojačanje ove sezone.

Juče je održan klupski sastanak na najvišem nivou, na kojem su prisustvovali trenerErnesto Valverde, novi sportski direktor Pep Segura, tehnički sektretar (donedvano čovek zadužen za transfere) Robert Fernandez i predsednikov blizak saradnik Urbano Ortega. Najvažniji zaključak sastanak je da Barselona odustaje od pokušaja dovođenja EktoraBeljerina.

Dakle, Barselona menja kurs u prelaznom roku što ne znači da neće dovesti desnog beka. Ali procena je da Beljerin nije vredan natezanja sa Arsenalom celog leta i verovatnih 40.000.000 evra i više koliko bi koštao na kraju. Valverde je rekao upravi da može da se nađe i jeftinije i dopstupnije rešenje za desnog beka.

Druga bitna odluka sa sastanka je apsolutno jedinstvo u nameri da se Paulinjo dovede kao prvo veliko pojačanje (prvo zvanično pojačanje je Deulofeu, ali on nije veliko) ovog leta.

Paulinjo je igrač kojeg trener Valverde žarko želi, a uprava kluba radi sve što je moguće da ga dovede. Međutim, kineski Guangdžou za koji igra Paulinjo je nepopustljiv, već su odbili 20.000.000, pa 25.000.000 evra od Barselone. Malo su popustili kada su rekli da dolazi u obzir da Paulinjo ode sledeće zime, ali Barseloni i igraču se žuri da to bude ovog leta. Otkupna klauzula je 40.000.000 evra, a Paulinjo ima ugovor do 2020. godine.  

Ohrabrujuće vesti su stigle jutros iz Kine. Guangdžou je doveo brazilskog vezistuMurikija. Koji je trenutno peti stranac u ekipi. Pravilo je da svaki klub može da ima četiri stranca što znači da neko mora da ode jer se prelazni rok u Kini završava za dva dana. To će verovatno biti Paulinjo čije mesto će popuniti Muriki...

Barselona neće da palti klauzulu, uzda se u čvrstu volju igrača, a poslednja ponuda Kinezima iznosi 25.000.000 evra plus 2.000.000 kroz bonuse.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar