Шта су Лукаку и Мурињо причали један о другом некад...

. . . а шта говоре данас? Кинеска изрека каже - Ако човек не мења мишљење, или је врло мудар или је будала.

Фудбал 14.07.2017 | 23:15
Шта су Лукаку и Мурињо причали један о другом некад...
Жозе Мурињо добио је овог лета своју трансфер бомбу у виду нападача Евертона Ромелуа Лукаку који, ако се рачунају обештећење, бонуси и Вејн Руни који је из Манчестер Јунајтеда отишао на Гудисон, кошта 113.000.000 евра. И португалски стручњак је говорио у суперлативима о квалитетима Лукакуа, само енглески медији не би било то што јесу, па су тако вратили филм на 2013. годину када је напустио Стамфорд Бриџ. Прво на позајмицу, а онда за стално.

Белгијанац је сезону 2012/13 играо у ВБА, а онда га је Мурињо након повратка у Челси позајмио Евертону. А када је Лукаку 2013. открио да није у контакту са Португалцем, овај је реаговао у свом стилу.

“Ромелу воли да прича. Он је млад момак који воли да прича. Али једино није рекао зашто је отишао на позајмицу у Евертон. А последњи пут кад смо разговарали сам га питао баш то - зашто никада не кажеш због чега си отишао? Има неких ствари које јавност не мора да зна. Али једном је дао гол и после рекао да би волео да Жозе то гледа. Као да је хтео да пита зашто сам га пустио. А ја му кажем - Објасни целој земљи зашто је то тако. Ако причаш, причај о свему“, навео је тада Мурињо.

Упркос тадашњем вербалном сукобу, Португалац је признао да му је драго што Лукаку даје голове.

А онда када су га Челси и Мурињо дефинитивно продали Евертону у лето 2014. португалски стручњак је објаснио.

“Ромелу је одувек био јасан. Није могао да поднесе конкуренцију и такмичење са осталим нападачима у Челсију. Хтео је да буде сигуран да ће бити први избор тренера.“

Лукаку је ипак спустио на неки начин лопту у једном тренутку уз објашњење да му је Мурињо први пожелео срећу када је прешао у Евертон.

“Прва порука је стигла од њега. То нико није знао и због овога га много поштујем. Он има сјајан карактер и велики је човек, иако је било свакаквих изјава по медијима. Никада нисам обраћао превише пажње на то. Захвалан сам му што ме је пустио да идем из Челсија“, казао је Лукаку пар година пошто је напустио Стамфорд Бриџ.

У међувремену, Лукаку је у дресу Евертона за три сезоне постигао 71 гол и изборио се за трансфер у Мурињов Манчестер Јунајтед.

“Ромелу је рођен за овај клуб. Сјајна је личност и одличан фудбалер. Логично је да хоће да напредује у највећем клубу. Биће велико појачање за екипу и радујем се што ћемо опет радити заједно“, поручио је данас Мурињо након што је Лукаку и званично постао члан Црвених ђавола.

Свакако ће време а и резултати Јунајтеда показати да ли су неке од ових изјава биле куртоазне, односно колико се променио однос Муриња и Лукакуа.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар