Šta su Lukaku i Murinjo pričali jedan o drugom nekad...

. . . a šta govore danas? Kineska izreka kaže - Ako čovek ne menja mišljenje, ili je vrlo mudar ili je budala.

Fudbal 14.07.2017 | 23:15
Šta su Lukaku i Murinjo pričali jedan o drugom nekad...
Žoze Murinjo dobio je ovog leta svoju transfer bombu u vidu napadača Evertona Romelua Lukaku koji, ako se računaju obeštećenje, bonusi i Vejn Runi koji je iz Mančester Junajteda otišao na Gudison, košta 113.000.000 evra. I portugalski stručnjak je govorio u superlativima o kvalitetima Lukakua, samo engleski mediji ne bi bilo to što jesu, pa su tako vratili film na 2013. godinu kada je napustio Stamford Bridž. Prvo na pozajmicu, a onda za stalno.

Belgijanac je sezonu 2012/13 igrao u VBA, a onda ga je Murinjo nakon povratka u Čelsi pozajmio Evertonu. A kada je Lukaku 2013. otkrio da nije u kontaktu sa Portugalcem, ovaj je reagovao u svom stilu.

“Romelu voli da priča. On je mlad momak koji voli da priča. Ali jedino nije rekao zašto je otišao na pozajmicu u Everton. A poslednji put kad smo razgovarali sam ga pitao baš to - zašto nikada ne kažeš zbog čega si otišao? Ima nekih stvari koje javnost ne mora da zna. Ali jednom je dao gol i posle rekao da bi voleo da Žoze to gleda. Kao da je hteo da pita zašto sam ga pustio. A ja mu kažem - Objasni celoj zemlji zašto je to tako. Ako pričaš, pričaj o svemu“, naveo je tada Murinjo.

Uprkos tadašnjem verbalnom sukobu, Portugalac je priznao da mu je drago što Lukaku daje golove.

A onda kada su ga Čelsi i Murinjo definitivno prodali Evertonu u leto 2014. portugalski stručnjak je objasnio.

“Romelu je oduvek bio jasan. Nije mogao da podnese konkurenciju i takmičenje sa ostalim napadačima u Čelsiju. Hteo je da bude siguran da će biti prvi izbor trenera.“

Lukaku je ipak spustio na neki način loptu u jednom trenutku uz objašnjenje da mu je Murinjo prvi poželeo sreću kada je prešao u Everton.

“Prva poruka je stigla od njega. To niko nije znao i zbog ovoga ga mnogo poštujem. On ima sjajan karakter i veliki je čovek, iako je bilo svakakvih izjava po medijima. Nikada nisam obraćao previše pažnje na to. Zahvalan sam mu što me je pustio da idem iz Čelsija“, kazao je Lukaku par godina pošto je napustio Stamford Bridž.

U međuvremenu, Lukaku je u dresu Evertona za tri sezone postigao 71 gol i izborio se za transfer u Murinjov Mančester Junajted.

“Romelu je rođen za ovaj klub. Sjajna je ličnost i odličan fudbaler. Logično je da hoće da napreduje u najvećem klubu. Biće veliko pojačanje za ekipu i radujem se što ćemo opet raditi zajedno“, poručio je danas Murinjo nakon što je Lukaku i zvanično postao član Crvenih đavola.

Svakako će vreme a i rezultati Junajteda pokazati da li su neke od ovih izjava bile kurtoazne, odnosno koliko se promenio odnos Murinja i Lukakua.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar