На данашњи дан: Зидан вс Матераци...!

Голова са финала мало ко се сећа, али зато овог детаља. . .

Фудбал 09.07.2017 | 17:45
На данашњи дан: Зидан вс Матераци...!
Ретко када, заправо - вероватно никада, потез једног фудбалера, а да није фудбалски и директно везан за игру, није успео да засени једно велико финале као тада. Финале Мундијала... 

На данашњи 2006, на Олимпијском стадиону у Берлину, Италија је постала шампион света савладавши Француску после пенала (после 120 минута било је 1:1), а Зинедин Зидан ударио је главом у груди Марка Матерација почетком другог продужетка и многи кажу, тако решио утакмицу. 

Матерацијева провикација је успела, Зизу је зарадио црвени картон и тако на тужан начин отишао у пензију, а Азури су по четврти пут подигли трофеј који се додељује најбољој фудбалској екипи света. 

И баш су Зидан и Матераци били стрелци та два једина гола. Легендарни Француз погодио је предивно са беле тачке у 7. минуту, а контроверзни Италијан изједначио у 19. Када је дошло до пенал рулета срећа је окренула леђа Давиду Трезегеу, док су сви Италијани били прецизни:Пирло, Матераци, Де Роси, Дел Пјеро и Гросо. 

И тешко да ћемо се цео живот сећати та два гола, или тих пенала, али Зизуов нокаут главом сигурно хоћемо. Марко Матераци неколико година касније о тој ситуацији из 110. минута великог финала:

"Оно што сам рекао је било глупо, али опет нисам заслужио да ме онако удари. На улицама Напуља, Милана и Париза могу да се чују и много теже псовке од оне коју сам му ја упутио. Мајка ми је умрла када сам имао само 15 година и наравно да ми није пало на памет да му је вређам. Псовао сам му сестру"...



ББЦ је овај Зиданов потез уврстио у 100. најзначајнијих у историји фудбала.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

09.07.2017 18:10

Свака цаст Зидану да се успио суздрзати

ОДГОВОРИТЕ