Na današnji dan: Zidan vs Materaci...!

Golova sa finala malo ko se seća, ali zato ovog detalja. . .

Fudbal 09.07.2017 | 17:45
Na današnji dan: Zidan vs Materaci...!
Retko kada, zapravo - verovatno nikada, potez jednog fudbalera, a da nije fudbalski i direktno vezan za igru, nije uspeo da zaseni jedno veliko finale kao tada. Finale Mundijala... 

Na današnji 2006, na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Italija je postala šampion sveta savladavši Francusku posle penala (posle 120 minuta bilo je 1:1), a Zinedin Zidan udario je glavom u grudi Marka Materacija početkom drugog produžetka i mnogi kažu, tako rešio utakmicu. 

Materacijeva provikacija je uspela, Zizu je zaradio crveni karton i tako na tužan način otišao u penziju, a Azuri su po četvrti put podigli trofej koji se dodeljuje najboljoj fudbalskoj ekipi sveta. 

I baš su Zidan i Materaci bili strelci ta dva jedina gola. Legendarni Francuz pogodio je predivno sa bele tačke u 7. minutu, a kontroverzni Italijan izjednačio u 19. Kada je došlo do penal ruleta sreća je okrenula leđa Davidu Trezegeu, dok su svi Italijani bili precizni:Pirlo, Materaci, De Rosi, Del Pjero i Groso. 

I teško da ćemo se ceo život sećati ta dva gola, ili tih penala, ali Zizuov nokaut glavom sigurno hoćemo. Marko Materaci nekoliko godina kasnije o toj situaciji iz 110. minuta velikog finala:

"Ono što sam rekao je bilo glupo, ali opet nisam zaslužio da me onako udari. Na ulicama Napulja, Milana i Pariza mogu da se čuju i mnogo teže psovke od one koju sam mu ja uputio. Majka mi je umrla kada sam imao samo 15 godina i naravno da mi nije palo na pamet da mu je vređam. Psovao sam mu sestru"...



BBC je ovaj Zidanov potez uvrstio u 100. najznačajnijih u istoriji fudbala.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

09.07.2017 18:10

Svaka cast Zidanu da se uspio suzdrzati

ODGOVORITE