Грбић: Нико не прича ни са ким, ћутимо и чекамо...

Селектор одбојкаша отворено је говорио о проблемима у игри репрезентације Србије, која је поразима од САД и Француске предала круну у Светској лиги и завршила такмичење пре полуфинала.

Остали спортови 07.07.2017 | 15:15
Грбић: Нико не прича ни са ким, ћутимо и чекамо...
Круну освојену пре годину дана у Пољској, предали смо у Бразилу из ког се враћамо пре полуфинала.

Одбојкашка репрезентација Србије неће одбранити титулу на завршном турниру Светске лиге, пошто је претходне ноћи у Куритиби изгубила од Француске 2:3 (21:25, 20:25, 25:17, 25:18, 11:15), у утакмици последњег, трећег кола Групе К.

Одбојкашима Србије је за пласман у полуфинале завршног турнира била потребна победа од 3:0 или 3:1, али су после пораза од Француске такмичење завршили на петом месту.

Србија је, на крају, претрпела оба пораза на завршном турниру, од САД и Француске, које ће се у полуфиналу састати са Бразилом, односно Канадом.

"Највећи жал је што нисам видео екипу на нивоу на коме смо навикли и на коме желим, не толико по бројевима, колико емотивно. Ми смо екипа која, ако не игра са 100 одсто могућности, постаје осредња, када немамо енергију на терену, позитивну емоцију да се бодримо, да избацимо то из себе. Свако се затвори у свој угао, нико не прича ни са ким, ћутимо и чекамо да видимо шта ће да се деси", рекао је селектор Србије Никола Грбић, пренео је Одбојкашки савез Србије.

"Не кажем да је било толико лоше против САД, али видело се да када нам не иду ствари како смо навикли и како желимо, имамо много проблема да то прихватимо и то се много пренело на нашу игру и због тога ми је најжалије", додао је селектор.

Он је променио састав после губитка прва два сета, када је било јасно да Србија неће играти у полуфиналу.

"Окренули смо ток утакмице и одиграли фантастично, али треба узети у обзир да смо испали, а они се квалификовали, па су се подсвесно опустили. Заслужили смо два сета играјући одлично. Екипа мора да учи из оваквих искустава и ја као тренер, то је процес. Свесни смо добрих и лоших страна, то се свакодневно ради. Оно на чему морамо да порадимо јесте да ако не дајемо све од себе, ако немамо емоцију, ми постајемо осредња екипа и улазимо у проблем да са екипама које нису на нашем нивоу, да играмо егал или да изгубимо", навео је Грбић.

Репрезентативац Србије Немања Петрић рекао је да је екипа разочарана што није успела да се пласира у полуфинале, али је навео да није одиграла квалитетно.

"Нисмо успели да задржимо концентрацију у битним моментима, а на овом нивоу против таквих екипа се утакмице ломе на поен, два. То нас је коштало пласмана у полуфинале и борбе за медаљу. Имали смо шансе, али нисмо их искористили, остаје нам да извучемо поуке и да радимо. Два месеца смо се спремали за ово, тешко је прихватити пораз, али идемо даље", рекао је Петрић.

Француска је на почетку повела 4:2, али је екипа Николе Грбића успела да преокрене на 9:5. "Триколори" су после тога поправили игру и поново повели, после чега су се екипе смењивале у вођству. Француска је ипак успела да се "одлепи" на недостижних четири поена (21:17) и повела у мечу.

Други сет Француска је освојила без већих проблема, после вођства од 13:6 и 18:9, и после тог дела игре обезбедила је пласман у полуфинале.

После тога, Грбић је променио састав, па је његова екипа добила наредна два сета и изједначила на 2:2 и меч је решен у тај-брејку у коме су Французи прво повели са 9:5 и до краја сачували предност за победу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дзони

07.07.2017 15:07

Свака вама цаст за досадасње успјехе,неуспјех је нормалан!

ОДГОВОРИТЕ