Кошарци су потребни електрошокови!

Генерални секретар Фибе Патрик Бауман не брине што његова организација има улогу "лошег момка" зато што је "филм добар".

Кошарка 07.07.2017 | 16:45
Кошарци су потребни електрошокови!
Судар Фибе и Евролиге одавно наноси штету европској кошарци, а нове изјаве генералног директора Фибе Патрика Баумана не казују да ће се ишта смирити у скорије време. Чак напротив. Делује као да ће овај раздор бити све дубљи и дубиљи.

Бауманова порука је јасна - кошарци су потребне корените промене. И биће прозора за репрезентације без обзира да ли ће евролигаши играти или не.

"Ми немамо пројекат против некога. То је шанса да се открију нови таленти. Не бринемо зато што испадамо понекад лоши момци - зато што је филм добар. Имамо изванредан пројекат. Кошарци су потребни електрошокови, зато што је све у застоју од 2002. године", рекао је Бауман за шпански Ел Паис.

Генерално, идеја је да се кроз прозоре стварају нове звезде јер ће се ове из НБА лиге све мање одазивати да играју за репрезентацију.

Било је и речи упућених Евролиги.

"Не критикујем шта Евролига ради, тражим поштовање за наше идеје, без обзира да ли се те идеје свиђају неким клубовима или не. Свако мора да се потруди. Морамо да нађемо баланс да се националне лиге не обезвреде. Клубови седе за два стола одједном, са различитим правилима. То је проблем. Да није тако све би било лакше по клубове. Желимо да Евролига поштује домаће шампионате. Етички је упитно када дате шансу играчу да бира да ли ће играти у Евролиги или за своју репрезентацију", рекао је генерални секретар Фибе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар