Košarci su potrebni elektrošokovi!

Generalni sekretar Fibe Patrik Bauman ne brine što njegova organizacija ima ulogu "lošeg momka" zato što je "film dobar".

Košarka 07.07.2017 | 16:45
Košarci su potrebni elektrošokovi!
Sudar Fibe i Evrolige odavno nanosi štetu evropskoj košarci, a nove izjave generalnog direktora Fibe Patrika Baumana ne kazuju da će se išta smiriti u skorije vreme. Čak naprotiv. Deluje kao da će ovaj razdor biti sve dublji i dubilji.

Baumanova poruka je jasna - košarci su potrebne korenite promene. I biće prozora za reprezentacije bez obzira da li će evroligaši igrati ili ne.

"Mi nemamo projekat protiv nekoga. To je šansa da se otkriju novi talenti. Ne brinemo zato što ispadamo ponekad loši momci - zato što je film dobar. Imamo izvanredan projekat. Košarci su potrebni elektrošokovi, zato što je sve u zastoju od 2002. godine", rekao je Bauman za španski El Pais.

Generalno, ideja je da se kroz prozore stvaraju nove zvezde jer će se ove iz NBA lige sve manje odazivati da igraju za reprezentaciju.

Bilo je i reči upućenih Evroligi.

"Ne kritikujem šta Evroliga radi, tražim poštovanje za naše ideje, bez obzira da li se te ideje sviđaju nekim klubovima ili ne. Svako mora da se potrudi. Moramo da nađemo balans da se nacionalne lige ne obezvrede. Klubovi sede za dva stola odjednom, sa različitim pravilima. To je problem. Da nije tako sve bi bilo lakše po klubove. Želimo da Evroliga poštuje domaće šampionate. Etički je upitno kada date šansu igraču da bira da li će igrati u Evroligi ili za svoju reprezentaciju", rekao je generalni sekretar Fibe.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar