Мирослава Илића на јесен саслушава суд

Одложено припремно рочиште у случају Девина Антоновића: Какво рочиште, о чему причате, само се ви играјте, а ја ћу да уживам на мору, рекао је певач.

Забава 21.06.2017 | 12:53
Мирослава Илића на јесен саслушава суд
СЛУЧАЈ Девина Антоновића, доктора из Америке који је поднео тужбу против фолк певача Мирослава Илића за кога тврди да му је биолошки отац, добиће епилог на суду. Али, како ствари стоје, не тако брзо. Припремно рочиште, које је у уторак требало да буде одржано у Вишем суду у Београду, одложено је за 14. септембар, јер суд нема доказ да је пуномоћник туженог примио позив и да је обавештен о рочишту.

Девинов адвокат Вилијам Паспаловски за "Новости" каже да је његов клијент поднео заједничку тужбу против "Славуја" из Мрчајеваца, своје мајке Мирјане Антоновић, која тврди да је била у вези са певачем, и њеног бившег супруга Данијела који се пред законом води као младићев отац.

- Ово је требало да буде припремно рочиште ком присуствују само пуномоћници тужиоца и тужених како би се утврдило шта је спорно међу странкама, а оно што није спорно доказиваћемо на суду - истиче Паспаловски. - Певачеви пуномоћници се нису изјаснили о тужби, не знамо да ли Илић оспорава да је био у вези са Мирјаном и да је Девин његов син. По нашем закону, мој клијент мора да тужи лице које је уписано као његов отац, мајку и особу за коју тврди да јој је биолошки отац. Мирјана не оспорава да је Мирослав отац њеног сина, а Данијел Антоновић има ДНК анализу којом ћемо на суду доказати да он није отац. Уколико певач буде тврдио да није Девинов отац и не пристане на ДНК, имамо сведоке међу којима су Саша Поповић и Лепа Брена. По нашем закону, осим у кривичним поступцима, не можете никог да натерате на ДНК анализу.

На питање да ли само на основу сведочења суд може неког да прогласи за нечијег оца, Паспаловски каже:

- То суд процењује, али то није слободно судско уверење, већ на основу свих изнетих доказа, јер ће судија саслушати и Мирослава Илића. Мирјана више није у браку са Данијелом Антоновићем, који је тек после пет-шест година признао Девина као свог сина. У његовом изводу из матичне књиге рођених не пише име оца. Мирјана каже да је био договор да Мирослав призна Девина, али то није учинио годинама. Онда га је признао Данијел.

Мирослав Илић, који се тренутно одмара у Црној Гори, јуче није желео да коментарише овај случај.

- Какво рочиште, о чему причате - рекао нам је Илић. - Само се ви играјте, а ја ћу да уживам на мору.

Мирјана Антоновић већ неколико година покушава да докаже да је Илић отац њеног сина Девина. О емотивној вези са легендом народне музике причала је јавно, временом се то претворило у медијску хајку против "славуја", а Девин је решио да правду потражи на суду.

ИСКАЗ КРАЈЕМ ОКТОБРА

АДВОКАТ Паспаловски верује да ће крајем октобра или почетком новембра Мирјана и Девин Антоновић доћи у Веоград, када би требало да дају исказ на суду.

Новости
фото:интернет
 

Коментари / 0

Оставите коментар