Дијего Коста на чекању!

Какав расплет чека Бразилца са шпанским пасошем?

Фудбал 14.06.2017 | 22:30
Дијего Коста на чекању!
Челси је прошлост после децидиране СМС поруке коју је добио од Антонија Контеа, зато Дијега Косту чека отварање новог поглавља у каријери.

И није никакво чудо то што се Коста ових дана доводи у везу с многим европским клубовима, али и кинеским Тјенђин Кванжаном. На папиру и даље нападач Челсија био је расположен да одговара на питања новинара после сигурне победе Шпаније у Скопљу. А на конкретно питање - где ће наставити каријеру? - уследио је јасан одговор:

„Имам уговор са Челсијем на још две године, на њима је да одлуче. Гледаћу шта је најбоље за мене“, био је кратак Коста.

Наводно, за њега је Атлетико опција, упркос томе што је недавно изјавио да мора да размишља о Мундијалу и томе да игра у континуитету. Свестан је и сам да у старој кући не би могао да наступа све до јануара.

„Не бих могао да играм за њих, али би могли да ме пошаљу на позајмицу у Шпанију, Бразил или било где, само како бих играо. Сви знају колико сам повезан са Атлетиком“.

Мада је донедавно био најближи преласку у Кину, Коста је сам искључио опцију преласка у Тјенђин, иако га тамо чека баснослован уговор од 40.000.000 евра годишње. Како каже - жели да буде конкурентан у најјачим европским лигама, како би задржао место у репрезентацији.

Ту негде, у међувремену, помиње се и Милан. Који је данас завршио велики трансфер Портове златне коке Андреа Силве за око 40.000.000 евра. Међутим, како ће Карлос Бакаготово сигурно отићи са Сан Сира, Милан је у потрази за још једним класичним нападачем. Никола Калинић је засад први пик мада је управо Дијего Коста донедавно фигурирао као главна опција. Чак је Коста и јавно хвалио Милан и рекао како се ради о „великом са богатом историјом“, али камен спотицања у преговорима две стране су финансије.

Милан је у шкрипцу с новцем, а Коста тражи чак 210.000 евра седмично, што Росонери немају.

Осим ако не буде неког невероватног обрта, чини се да је Кости суђено да се врати у Атлетико код Чола Симеонеа.

Наравно, све је питање тога да ли ће Челси хтети и колико да спусти финансијске критеријуме, пошто Атлетико нема много новца за трошење. А Челси не би да иде испод 70.000.000 евра. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар