Dijego Kosta na čekanju!

Kakav rasplet čeka Brazilca sa španskim pasošem?

Fudbal 14.06.2017 | 22:30
Dijego Kosta na čekanju!
Čelsi je prošlost posle decidirane SMS poruke koju je dobio od Antonija Kontea, zato Dijega Kostu čeka otvaranje novog poglavlja u karijeri.

I nije nikakvo čudo to što se Kosta ovih dana dovodi u vezu s mnogim evropskim klubovima, ali i kineskim Tjenđin Kvanžanom. Na papiru i dalje napadač Čelsija bio je raspoložen da odgovara na pitanja novinara posle sigurne pobede Španije u Skoplju. A na konkretno pitanje - gde će nastaviti karijeru? - usledio je jasan odgovor:

„Imam ugovor sa Čelsijem na još dve godine, na njima je da odluče. Gledaću šta je najbolje za mene“, bio je kratak Kosta.

Navodno, za njega je Atletiko opcija, uprkos tome što je nedavno izjavio da mora da razmišlja o Mundijalu i tome da igra u kontinuitetu. Svestan je i sam da u staroj kući ne bi mogao da nastupa sve do januara.

„Ne bih mogao da igram za njih, ali bi mogli da me pošalju na pozajmicu u Španiju, Brazil ili bilo gde, samo kako bih igrao. Svi znaju koliko sam povezan sa Atletikom“.

Mada je donedavno bio najbliži prelasku u Kinu, Kosta je sam isključio opciju prelaska u Tjenđin, iako ga tamo čeka basnoslovan ugovor od 40.000.000 evra godišnje. Kako kaže - želi da bude konkurentan u najjačim evropskim ligama, kako bi zadržao mesto u reprezentaciji.

Tu negde, u međuvremenu, pominje se i Milan. Koji je danas završio veliki transfer Portove zlatne koke Andrea Silve za oko 40.000.000 evra. Međutim, kako će Karlos Bakagotovo sigurno otići sa San Sira, Milan je u potrazi za još jednim klasičnim napadačem. Nikola Kalinić je zasad prvi pik mada je upravo Dijego Kosta donedavno figurirao kao glavna opcija. Čak je Kosta i javno hvalio Milan i rekao kako se radi o „velikom sa bogatom istorijom“, ali kamen spoticanja u pregovorima dve strane su finansije.

Milan je u škripcu s novcem, a Kosta traži čak 210.000 evra sedmično, što Rosoneri nemaju.

Osim ako ne bude nekog neverovatnog obrta, čini se da je Kosti suđeno da se vrati u Atletiko kod Čola Simeonea.

Naravno, sve je pitanje toga da li će Čelsi hteti i koliko da spusti finansijske kriterijume, pošto Atletiko nema mnogo novca za trošenje. A Čelsi ne bi da ide ispod 70.000.000 evra. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar