ИСИС: На Егзиту и Гучи ванредно

БИА и полиција максимално јачају контроле великих скупова. . . Више од 1. 000 полицајаца у цивилу обезбеђиваће Егзит и Гучу и надзирати све сумњивце

Србија 11.06.2017 | 19:40
ИСИС: На Егзиту и Гучи ванредно
Безбедност на Егзиту и Гучи, две највеће летње манифестације у нашој земљи, биће подигнута на највећи могући ниво, и то због претњи терориста ИСИС да ће ускоро напасти Србију!

Полиција и БИА, како сазнајемо, одлучиле су да максимално појачају контролу свих великих скупова у држави. Егзит и Гучу, тврде упућени, надзираће по 1.000 полицајаца у цивилу.

Ни игла неће проћи

Према речима наших извора, осим додатног људства, надлежни ће појачати и контролу на прилазима манифестацијама по Србији.

"Иако се свака претња схвата врло озбиљно, ово је после неког времена прва директна терористичка порука упућена нашој земљи, због чега су службе на додатном опрезу. Одлучено је да полицајци и обавештајци појачају контролу свих великих скупова, а поготово Егзита и Гуче, који сваке године привуку стотине хиљада људи. Само ове две манифестације обезбеђиваће најмање по 1.000 полицајаца у цивилу, а појачаће се и контрола на самим улазима", преноси Информеров саговорник близак обавештајним круговима.

Он напомиње да БИА и МУП тренутно немају конкретне податке да се спрема терористички напад у Србији, али да је мере безбедности неопходно подићи из предострожности.



Министар полиције Србије Небојша Стефановић индиректно је потврдио наша сазнања, поручивши да је Србија стабилна и безбедна.

Стручњак за тероризам и екстремизам Марија Ђорић сматра да порука исламиста није нимало наивна.

"Што се тиче претњи терориста, све треба схватити озбиљно. Уверена сам да наше службе раде добро свој посао, што превасходно укључује превентиву", подвлачи Ђорићева.

Промена тактике

Љубан Каран, потпуковник Контраобавештајне службе у пензији, упозорава да су стратези тероризма већ дуже време испред безбедносних мера које предузимају светске тајне службе.

"Напад у Британији, која има најбољи систем безбедности на свету, порука је да терористи могу ударити било где. Претње се морају озбиљно схватити, јер је тешко обезбедити сигурност на масовним јавним манифестацијама", закључује Каран.

(Информер.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Наивни

11.06.2017 21:02

Немојте само бити наивни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осигурање

11.06.2017 21:58

Најмоцније земље свијета нису у стању спријецити нападе, а ови као гарантују сигурност...молити бога да им не додјемо на листу..ниста друго.

ОДГОВОРИТЕ