ПИЦ осудио скуп подршке Хрватима

Политички директори Управног одбора Савјета за спровођење мира у БиХ (ПИЦ) осудили су митинг подршке Хрватима оптуженим и осуђеним за ратне злочине у Хашком трибуналу, који је најављен за 8. јун у Мостару.

Босна и Херцеговина 06.06.2017 | 18:40
ПИЦ осудио скуп подршке Хрватима
Политички директори Управног одбора ПИЦ-а увјерени су да они који подржавају овакве скупове, чији је циљ подршка оптуженим и осуђеним ратним злочинцима, не дјелују у складу са европским вриједностима, владавином права или властитим декларисаним тежњама ка чланству у ЕУ и учешћу у демократским процесима, саопштено је из ОХР-а. 

Они су нагласили да све институције у БиХ, укључујући политичке, вјерске и организације цивилног друштва, треба да дјелују у правцу промовисања помирења, међусобног разумијевања и толеранције, те да избјегавају догађаје, активности и реторику који продубљују подјеле, што укључује и глорификовање осуђених ратних злочинаца, историјски ревизионизам, те провокативну употребу симбола.

Они су истакли да не треба правити никакве потезе, ни у Мостару ни на другим мјестима, који за посљедицу имају продубљивање подјела и подизање тензија.

Митинг подршке шесторици званичника Херцег-Босне, који у Хашком трибуналу чекају другостепену пресуду за ратне злочине, најављен је за 8. јун у Мостару. 

Током митинга на стадиону под Бијелим бријегом биће одржан и концерт Марка Перковића Тхомпсона под називом "Подршка Хашким узницима" у организацији Удружења "Хрватско срце наде" из Мостара и под покровитељством Хрватског народног сабора.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

06.06.2017 17:37

Ниста осуда само забрана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фина изјава

06.06.2017 21:38

Фина изјава за 20 хиљада еура плате.

ОДГОВОРИТЕ