Кува у Јувентусу!

Алегри тражио повећање плате и два врхунска појачања, а добио понуду ПСЖ-а од 10. 000. 000 евра! У среду кључни састанак са Бепеом Маротом.

Фудбал 07.06.2017 | 11:30
Кува у Јувентусу!
Дани славља, дани туге, па дани неизвесности. Пре три седмице Јувентус је одбрани Скудето, у међувремену загрлио Куп Италија и онда кад је требало да крунише сезону Триплетом застао је на последњем кораку. Лигу шампиона ни овога пута није освојио, а како ствари стоје у наредни напад на тај елитни пехар могао би да уђе без - Масимилијана Алегрија.

Шеф струке Старе даме је само дан после изгубљеног финала у Кардифу челницима клуба поставио услове који се тичу останка на клупи. Први и највећи је, разумљиво, новац. Макстражи већу плату. Трентно зарађује 5.500.000 евра по сезони, међутим, овог лета улази у завршну годину уговора и осетио је да је прави тренутак да покуша да избоксује повишицу. Посредством агента је ставио до знања челницима Јувентуса да жели 8.000.000 евра.

То није све. Алегри је затражио да му се доведу два врхунска појачања. Не наводи се која - мада су се помињали Андрес Инијеста, Анхел ди Марија и Даглас Коста - али се верује да би с некима од њих био конкурентнији у борби за „ушати пехар“.

Газета дело спорт наводи да је управа Јувентуса на великом испиту и да је за среду заказан састанак са тренером на коме ће се размотрити захтев за повишицом. Од ихсода преговора са генералним директором Бепеом Моратом зависи и будућност екипе, а италијански медији већ наводе да црно-бели нису вољни да продуже сарадњу под таквом врстом притиска и да тренутно размишлају о Паолу Сози из Фјорентине. Иако је свима јасно да је за европски искорак потребеније „јаче“ име од португалског стручњака.

Да нешто озбиљно кува у Торину сведочио и вест да је Масимилијано Алегри добио понуду Пари Сен Жермена. На Парку принчева је све више незадовољних радом и учинком Унаја Емерија који, ем што је успео да изгуби титулу, ем што није сачувао 4:0 из првог дуела осмине финала са Барселоном, ем никако да извуче максимум из екипе... Зато се спрема његова смена и као главни кандидат за клупу у Светаца наводи се управо Алегри. Арпски власници маме га платом од 10.000.000 евра по години.

И буџетом којим може да направи тим по свом укусу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар