Kuva u Juventusu!

Alegri tražio povećanje plate i dva vrhunska pojačanja, a dobio ponudu PSŽ-a od 10. 000. 000 evra! U sredu ključni sastanak sa Bepeom Marotom.

Fudbal 07.06.2017 | 11:30
Kuva u Juventusu!
Dani slavlja, dani tuge, pa dani neizvesnosti. Pre tri sedmice Juventus je odbrani Skudeto, u međuvremenu zagrlio Kup Italija i onda kad je trebalo da kruniše sezonu Tripletom zastao je na poslednjem koraku. Ligu šampiona ni ovoga puta nije osvojio, a kako stvari stoje u naredni napad na taj elitni pehar mogao bi da uđe bez - Masimilijana Alegrija.

Šef struke Stare dame je samo dan posle izgubljenog finala u Kardifu čelnicima kluba postavio uslove koji se tiču ostanka na klupi. Prvi i najveći je, razumljivo, novac. Makstraži veću platu. Trentno zarađuje 5.500.000 evra po sezoni, međutim, ovog leta ulazi u završnu godinu ugovora i osetio je da je pravi trenutak da pokuša da izboksuje povišicu. Posredstvom agenta je stavio do znanja čelnicima Juventusa da želi 8.000.000 evra.

To nije sve. Alegri je zatražio da mu se dovedu dva vrhunska pojačanja. Ne navodi se koja - mada su se pominjali Andres Inijesta, Anhel di Marija i Daglas Kosta - ali se veruje da bi s nekima od njih bio konkurentniji u borbi za „ušati pehar“.

Gazeta delo sport navodi da je uprava Juventusa na velikom ispitu i da je za sredu zakazan sastanak sa trenerom na kome će se razmotriti zahtev za povišicom. Od ihsoda pregovora sa generalnim direktorom Bepeom Moratom zavisi i budućnost ekipe, a italijanski mediji već navode da crno-beli nisu voljni da produže saradnju pod takvom vrstom pritiska i da trenutno razmišlaju o Paolu Sozi iz Fjorentine. Iako je svima jasno da je za evropski iskorak potrebenije „jače“ ime od portugalskog stručnjaka.

Da nešto ozbiljno kuva u Torinu svedočio i vest da je Masimilijano Alegri dobio ponudu Pari Sen Žermena. Na Parku prinčeva je sve više nezadovoljnih radom i učinkom Unaja Emerija koji, em što je uspeo da izgubi titulu, em što nije sačuvao 4:0 iz prvog duela osmine finala sa Barselonom, em nikako da izvuče maksimum iz ekipe... Zato se sprema njegova smena i kao glavni kandidat za klupu u Svetaca navodi se upravo Alegri. Arpski vlasnici mame ga platom od 10.000.000 evra po godini.

I budžetom kojim može da napravi tim po svom ukusu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar