Џенсон Батон по други пут: Збогом Формуло 1!

Возач Мекларена изјавио је да је трка у Монаку задовољила његове стандарде, да је спорт напредовао у међувемену, али да се он ипак враћа пензионерском животу.

Остали спортови 30.05.2017 | 09:00
Џенсон Батон по други пут: Збогом Формуло 1!
Причу о Батоновом повратку из пензије већ смо више пута изврнули на поставу. Он је мењао Фернанда Алонса у Монаку и то је то. Учињено је само оно што је договорено. Испоставило се и да није било толико лоше. Истина, Алонса је у Индијанаполису издала Хондина машина, а Џенсон Батон није разочарао.

Остварио је девето квалификационо време, али је опет због болесне Хонде морао да стартује из пит-лејна. И упркос тога, био је добар. Ипак, инцидент са Паскалом Верлајном га је избацио из трке, али ипак ни то није очајно. Био је одличан за возача који први пут у сезони стартује и то у Монаку.

„Био сам много бржи него прошле године! Било је заиста забавно. Морам да кажем да сам био разочаран када сам чуо какви су нови прописи у погледу тежине болиде. Ово је најтежа стаза за болиде, али није било никаквих проблема. Било је баш забавно, Формула 1 је отишла у правом смеру захваљујући новим прописима”, поручио је Батон да би закључио све приче о његовом повратку у активну службу.

“Завршио сам са Формулом 1! Тако је било још у новембру прошле године. Ипак, да било ко добије позив да вози у Монаку, да ли би то ико одбио? Заиста немам у плану ниједну трку Формуле 1 ове године, можда у неким другим категоријама, али не у Формули 1. Имам своје ствари у којима уживам”, порука је Џенсона Батона на крају баладе у Монте Карлу у којој је доказао да уопште није зарђао.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар