Видео - Земан о Тотијевом опроштају: Ово је сахрана!

Франческо Тоти се у недељу опростио од Роме после 25 година у дресу "вучице", али бивши тренер римског клуба Здењек Земан сматра да то није разлог за славље.

Фудбал 30.05.2017 | 12:30
Видео - Земан о Тотијевом опроштају: Ово је сахрана!
Тоти је против Ђеное на Олимпику одиграо 786. меч откако је постао првотимац 1992. године, а Рому напушта са 307 голова, једном титулом, те по два Купа и Суперкупа.

"Ово није прослава, ово је сахрана. Да је он одлучио да окачи копачке то би била сасвим друга ствар, али ако он није направио ту одлуку, онда је ово трагедија. Мислим да Тоти жели још да игра јер и даље воли фудбал. Шали се на свој рачун, али он и даље може да трчи сасвим довољно. Не могу да га замислим у оделу и са краватом", рекао је Земан.

Земан је два пута тренирао Тотија у Роми, прво 1997-1999, а потом у сезони 2012/2013. Сада води Пескару, али не види "Принца Рима" у свом тиму.

"Не, он заслужује боље. Нажалост, неће моћи опет да игра у Италији, зато што никад не би могао да игра против Роме. Ако оде у иностранство, то ће морати да буде клуб по његовим стандардима", додао је чешки стручњак.



Крај једне ере. После четврт века завршила се најдивинија прича од постанка Роме.Франческо Тоти је одиграо последњи меч за свој клуб и сишао са велике сцене.

Учио је то пред крцатим трибинама Олимпика, међутим, сваком правом заљубљенику у фудбал остала је горична због начина на који је Принц Рима третиран последње две сезоне што од стране клупских руководилаца, што од злостављања тренера Лучана Спалетија.

„За мене то није било славље, него сахрана“, изричит је Здењек Земан, један од најутицајнијих тренера за успон Тотијеве каријере.

Времешни стручњак сматра да је чувена „десетка“ била приморана да каже збогом.

„Једна је ствар ако је дечко одлучио да окачи копачке о клин, међутим, ако није ту одлуку донео сам онда је то трагедија“.

Тоти има 41 годину, али што народ каже „форма је пролаза, а класа вечна“.

„Чини ми се да Франческо и даље жели да игра, јер и даље осећа љубав према фудбал, Тера шалу, али и даље може добро да трчи. Не видим га у Тригорији (тренинг центар Роме, оп. аут.)у оделу и кравати. Нажалост, неће моћи да игра више у Италији, јер не може себи да дозволи да носи неки други дрес сем Роминог. Ако оде у иностранство, мора да изабере тим који би одговарао његовим стандардима“.

Франческо је најавио да ће у пензију, али новинаре у Италији је, ипак, занимало да ли би гаЗеман позвао у своју Пескару, која ће се наредне сезоне такмичити у Серији Б.

„Не, не, он заслужује више“, изричит је чешки стратег.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар